Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Tavuklu Beyaz Lahanalı Nohut Yahnisi Tarifi

11.04.2019 Perşembe 13:23   (Güncellendi: 11.04.2019 Perşembe 13:34)

Gelinim Mutfakta programının 11 Nisan 2019 Perşembe günü yayınlanan 279. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Tavuklu Beyaz Lahanalı Nohut Yahnisi" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Tavuklu Beyaz Lahanalı Nohut Yahnisi Tarifi

TAVUKLU BEYAZ LAHANALI NOHUT YAHNİSİ

500 g tavuk eti (Tercihen kalça tarafından)

2 yemek kaşığı tereyağı

1 adet kapya biber

500 g beyaz lahana

500 g haşlanmış nohut

2 yemek kaşığı un

2 çay kaşığı Tuz

1 çay kaşığı karabiber

Yarım tatlı kaşığı toz zerdeçal

Sıcak su

Yapılışı:

Tereyağını tencerede eritip, küp doğranmış biberleri ve yarım mandalina büyüklüğünde kestiğiniz tavuk etlerini 10 dakika boyunca kavurun.

İnce doğradığınız beyaz lahanayı ekleyin. 5 dakika daha kavurun. Unu ilave edip birkaç kez çevirin.

Üzerini örtecek kadar sıcak suyu, diri kıvamda haşladığınız nohutları, tuzu ve baharatını da ekleyin.

Önce yüksek ateşte 10 dakika pişirin. Daha sonra tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte 20 dakika daha pişirin.

Sıcak olarak servis yapın.

Benzer İçerikler