X
X

Gelinim Mutfakta - Tavuklu Tantuni Tarifi

09.12.2020 Çarşamba 13:58 (Güncellendi: 10.12.2020 - 09:41)

Gelinim Mutfakta programının 9 Aralık 2020 Çarşamba günü yayınlanan 593. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Tavuklu Tantuni" tarifi!

TAVUKLU TANTUNi / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.  

Malzemeler:

Tantuni için;

  • 300 gram tavuk göğsü
  • 2 adet soğan (piyazlık doğranmış)
  • 2 adet domates (küp doğranmış)
  • Bir tutam maydanoz
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam karabiber
  • Bir tutam kimyon
  • Bir tutam pulbiber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Ekmek hamuru için;

  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1/2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık su (350 ml)
  • 4 su bardağı un (500 g)
  • 2 tatlı kaşığı tuz (silme)

Ekmeğin Üzeri için;

  • Yoğurt

YAPILIŞI:

Tavukları haşlayın ve haşlandıktan sonra küçük küçük doğrayın.

Tantuniyi yapacağınız tavayı iyice ısıtın.

Yağ ile birlikte tüm baharatları tavaya atın ve baharatların kokusu çıktıktan sonra tavukları ekleyin.

Tavukların dışı kızarana kadar iyice kavurun.

Tavuğu ocaktan almaya yakınken domates ve soğanları tavaya atın ve çevirerek pişirin.

Soğan ve domatesler hafif diri kalması için çok pişirmiyoruz.

Son olarak maydanozu da ekledikten sonra karıştırın ve ocaktan alın.

Sandviç ekmeğini veya lavaşı ısıtın, tavuk tantuniyi yayın ve  sıcak servis edin.

Ekmeğin yapılışı:

Hamuru 6 eşit parçaya bölüp, rulo yapın.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve üzerini örtüp 10 dakika dinlendirin.

Fırının tabanına içi su dolu güveç kabını yerleştirip, fırını 230 dereceye ısıtın.

Mayası gelen ekmekleri 20-25 dakika pişirin.

Biraz soğumaya bırakıp servis edin.

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI