X
X

Gelinim Mutfakta - Terkib-i Tüffahiye (Elma Dolması) Tarifi

08.03.2021 Pazartesi 13:17 (Güncellendi: 08.03.2021 - 13:17)

Gelinim Mutfakta programının 8 Mart 2021 Pazartesi günü yayınlanan 656. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Terkib-i Tüffahiye (Elma Dolması)" tarifi!

TERKİB-İ TÜFFAHİYE ( ELMA DOLMASI) / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.

MALZEMELER

  • 3 tatlı kaşığı sumak
  • 3 çorba kaşığı tereyağ
  • 6 adet elma
  • 200 gr. kıyma
  • 2 çorba kaşığı pirinç
  • 5 kuru kayısı
  • 2 çorba kaşığı ince kıyılmış badem
  • 2 çorba kaşığı öğütülmüş ceviz
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam karabiber

YAPILIŞI:

Kıyma ile pirinci, tuz, biber ve bir kaşık sumakla karıştırıp iç hazırlayın.

Tencerede tereyağını eritin.

Elmaların içini boşaltıp hazırladığınız karışımla doldurun.

Tencereye doldurduğunuz elmaları yerleştirin.

İç artarsa ondan küçük köfteler yapıp tencereye koyun.

Üzümsuyu, su ve sumağı ekleyin.

Kuru kayısıları sıcak su da bekletin.

Bademleri haşlayın.

Ayıklayın.

Kuru kayısıları ince uzun dilimleyip bademle birlikte yemeğe ilave edin.

Elmalar piştikten sonra ateşi söndürün, öğütülmüş cevizleri serpip dinlenmeye bırakın.

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI