X
X

Gelinim Mutfakta - Zeytinyağlı Brüksel Lahanası ve Erişte Pilavı Tarifi

10.12.2020 Perşembe 13:21 (Güncellendi: 10.12.2020 - 13:21)

Gelinim Mutfakta programının 10 Aralık 2020 Perşembe günü yayınlanan 594. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Zeytinyağlı Brüksel Lahanası ve Erişte Pilavı" tarifi!

ZEYTİNYAĞLI BRÜKSEL LAHANASI / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi. 

MALZEMELER:

  • Yarım Brüksel lahanası
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 havuç
  • 1 patates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Bir çay bardağı Zeytinyağı
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam karabiber
  • Bir tutam şeker
  • Yarım su bardağı kaynar su
  • Bir tutam dereotu

YAPILIŞI:

Lahanaların dış yapraklarını temizleyip sirkeli suda bekletiyoruz.

Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında sotelemeye başlıyoruz, sarımsakları 4 e bölüp atıyoruz.

Arkasından küp küp doğranmış havuçları ekleyip 5 dakika daha kavuruyoruz.

Sonra küp küp patates ve lahanaları da ekleyip 10 dakika daha kavuruyoruz.

Soteleme işlemini yüksek ateşte yapıyoruz ki sebzeler sulanıp rengini kaybetmesin.

1 kaşık salça ekleyip tuz ve karabiberini koyuyoruz.

Biraz daha çevirip 1 bardak kadar kaynar suyu ekliyoruz.

Kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Zaten soteleme sırasında büyük ölçüde pişiriyorlar. 10 dakika kadar yeterli olur.

Ateşten alınca üzerine ince kıymış dereotu ekleyip, karıştırıyoruz.

Ilık servis yapıyoruz.

-------------

SÜRPRİZ YEMEK: ERİŞTE PİLAVI

MALZEMELER:

  • 1,5 su bardağı erişte
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam tozbiber
  • 1,5 su bardağı su (aynı bardak ile)

YAPILIŞI:

Tencereye sıvı yağ ve tereyağı alınır ve eriyince erişte eklenip, orta ateşte yakmadan kavrulur.

İstediğiniz renge ulaşınca, suyu ve tuzu ilave edilip kapağı kapalı, suyunu çekene kadar pişirilir.

Suyunu çekince bir tur çevrilip, demlenmeye bırakılır.

Demlendikten sonra açılıp karıştırılır ve servis tabağına alınıp servise sunulur.

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI