X
X

Didem paragöz, sinsi, iyi niyeti olmayan bir karakter!

13.01.2016 Çarşamba 16:35 (Güncellendi: 08.11.2016 - 16:15)

Burcu Binici, Kanal D’nin sevilen dizisi “Hayat Mucizelere Gebe”de Didem karakteriyle ekrana geliyor. Canlandırdığı karakteri anlatan Binici, nasıl keşfedildiğine de değindi. Burcu Binici'nin Hürriyet'in Kelebek ekine verdiği röportaj sizlerle!..

Burcu Binici: Meral Okay sayesinde keşfedildim!

* Öncelikle sizi tanıyalım? Bize kısaca kendinizi anlatır mısınız?

- Erzurum doğumluyum. Babamın işi dolayısıyla Aydın’da büyüdüm. Güzel Sanatlar mezunuyum. Dans ederek ve müzikle uğraşarak bugüne kadar geldim.

* Oyunculuğa nasıl başladınız? Sizin de değişik bir keşfedilme hikayeniz var mı?

- “Bir Bulut Olsam” dizisiyle ile başladım. Rahmetli Meral Okay sayesinde oldu her şey, onun kaleminde başlamak bana inanılmaz ustalarla çalışma fırsatı yarattı. Çok iyi hocalar dahil oldu hayatıma ve onların sayesinde bu kadar ilerleyebildim.

* “Hayat Mucizelere Gebe” dizisinin kadrosundasınız. Bu projeye nasıl dahil oldunuz?

- Benim bundan önceki oynadığım bütün karakterler hep iyi rollerdi. Bu durumu değiştirmek için menajerim ile yeni bir strateji, yeni bir kariyer planlaması yaptık ve üzerinde çalışmalara başladık. Ardından bir deneme çekimi yaptık. Derken Medyapım ile görüşüldü, ben de bu şekilde bu projeye dahil oldum.

* Dizide Didem adlı karakteri canlandırıyorsunuz. Nasıl biri Didem?

- Didem tamamen paragöz, sinsi, içinde en ufak iyi niyeti olmayan bir karakter. Çünkü, hayatını para üzerine kurmuş. Kocasıyla da birlikte olma amacı para. İlerleyen zamanlarda karakterin nasıl bir yol izleyeceğini hep beraber göreceğiz. Her hafta ben de merakla bekliyorum ve Didem’i severek canlandırıyorum.

* Peki dizideki İnci karakterinin yaşadığı tıbbi bir kaza sonucu hamile kalma olayı gerçek hayatta sizin başınıza gelse ne yapardınız?

- Ben, İnci kadar cesaretli olamazdım herhalde. Hayatta hiçbir şekilde büyük konuşmamak lazım ama umarım kimsenin başına böyle bir talihsizlik gelmez.

OYUNCULUKTA KİMLİĞİMİZ YOK

* Didem, güzelliğinin kendisinin en büyük silahı olduğuna inanıyor. Sizce oyunculukta fizik ne kadar etkili?

- Didem için bu evet ama oyunculukta bizim kimliğimiz yok diye düşünüyorum. Her an ne çıkabilir senin yeteneklerin blokajların nelerdir , ne kadar doğru cast ve senaryoya uygunsun gibi faktörler belirleyicidir.

* Didem’le ilgili dışarıdan ve sosyal medyadan nasıl tepkiler alıyorsunuz?

- Açıkçası insanlar biraz merak ediyor, “Ne yapacaksın bu sefer” gibi tepkiler alıyorum. Ama daha önceki yaptığım işleri bilen insanlar “Hayırlı olsun, farklı bir karakterde sizi izliyoruz” diyorlar. Çünkü, artık insanlar dizileri çok bilinçli olarak izliyor. Genel olarak da güzel tepkiler alıyorum.

KENDİMİ EKRANDA İZLERİM

* Sette ortam nasıl, çekimler nasıl geçiyor?

- Çalışma tempomuz oldukça yoğun geçiyor. Çekimler çok geç saatlere kadar sürüyor ama setimizde çok keyifli zamanlar geçiriyoruz. İşime olan sevgimden dolayı da çok geç saatlere kadar sürmesi beni fazla rahatsız etmiyor.

* Kendinizi ekranda izler misiniz? İzlediğinizde yorumunuz genelde ne olur?

- Kendimi izliyorum çünkü devamlılık açısından ya da yaptığım hataları görmek adına faydalı oluyor. Benim yöntemim bu, izlemek daha kolay geliyor bana, yaptığım işi görmek iyi hissettiriyor. İzlediğim zaman da görselliğime çok takılmıyorum. Nasıl görünüyorumdan çok nasıl durmuşum, beden dilim iyi mi, ışığı alabilmiş miyim diye analiz yapıyorum.

* Çok iyi şarkı söylediğinizi duyduk...

- Güzel sanatlar mezunuyum, şan eğitimi aldım. Sesimin güzel olduğunu söylerler ama çok fazla da abartılacak bir durum olduğunu düşünmüyorum.

* Hayatta asla yapmam dediğiniz bir şey var mı?

- Çok büyük konuşmamaya gayret ediyorum. Biraz da hayatın bize getirdiklerini yaşadığımızı düşünüyorum

* İleriye dönük planlarınız var mı?

- Tabii ki bir kariyer planlamam var. Kendimi oyunculukta daha çok geliştirmeye çalışıyorum. Bunun için de emek sarf ediyorum.

TANINMAK HAYATIMI DEĞİŞTİRMEDİ

* Tanınmak sizi nasıl etkiledi? Hayatınızda neleri değiştirdi?

- Günlük hayatta sokakta yürürken insanlar sizi tanımaya başlıyor ve farklı bir ilgi doğuyor. Bunun dışında aslında pek bir değişiklik söz konusu değil.

KAYNAK: http://www.hurriyet.com.tr/burcu-binici-meral-okay-sayesinde-kesfedildim-40028820

 

HAYAT MUCİZELERE GEBE VİDEOLARI