X
X

Makara'nın sırrı

05.01.2012 Perşembe 12:42 (Güncellendi: 27.04.2020 - 17:05)

Kuzey Güney'in "Makara"sı'nın sırrı bu haberde.

Kanal D’nin büyük bir ilgiyle izlenen dizisi "Kuzey Güney"de, birkaç bölümdür "Makara" adı verilen bir çörekten bahsediliyor. Peki, Güney ve Banu’nun yurt dışında yiyip beğendiği ve Türkiye’de de tutacağına inandığı için dağıtımını yapmaya başladıkları bu "Makara" nedir? Gerçekten de böyle bir çörek var mı? Var ise, nedir bu "Makara"? Yoksa, sadece senaryo gereği kurgulanmış bir yiyecek mi? Avrupa’da bu çörek gerçekten satılıyor mu?

İşte tüm bu soruların cevapları!
Makara, Avrupa’da özellikle Macaristan, Slovakya ve Çek Cumhuriyeti’nde oldukça popüler olan dışı çıtır, içi yumuşacık olan bir tatlı. Macaristan’da “Kürtoskalacs”, Çek Cumhuriyeti’nde “Trdelnik” adıyla satılan makara, mayalı hamurların tarçın veya farklı aromalı şekerlere bulanıp bir rulo etrafına sarılarak pişirilmesiyle yapılıyor. Orijinal adını da kendine yuvarlak formu veren sarıldığı rulodan alıyor.