X
X

"Sultan" bugün Kanal D'de başlıyor!

28.05.2012 Pazartesi 11:58 (Güncellendi: 08.11.2016 - 16:15)

Sultan, bugün 22:15'te izleyicisiyle buluşacak

Kanal D’nin, başrollerinde Nurgül Yeşilçay, Şahin Irmak, Settar Tanrıöğen ve Nur Sürer gibi birbirinden güçlü isimlerin yer aldığı yeni dizisi “Sultan” ilk bölümü ile, bu akşam saat 22.15’de ekrana gelecek.

Diyarbakır’da çekilen dizinin oyuncu kadrosunda; Nurgül Yeşilçay, Şahin Irmak, Settar Tanrıöğen ve Nur Sürer’in yanı sıra, Seray Gözler, Orhan Güner, Esra Kızıldoğan, Merve Altınkaya, Hande Dane, Orhan Şimşek, Kadir Özdal ,Burak Deniz, Haluk Cömert , Ebru Ojen Şahin,İbrahim İris, Hakan Karsak,Nazmi Kırık, Ferhat Yılmaz, Meriç Aral, Hüseyin Karataş ve Burak Temiz de rol alıyor.

Nurgül Yeşilçay’ın “Sultan” karakterini canlandırdığı dizinin yapımını İstanbul Mass Media, yapımcılığını Cengiz Keten üstleniyor. Yönetmenliğini Azime Kanal ve Şengül Halat’ın yaptıkları “Sultan”ın senaryosunu ise Y. Bilgin Bayazıt ve Seray Şahiner kaleme alıyor.

Yıllar önce yaşanan büyük bir aşktan ‘geriye kalan’ üzerine şekillenen “Sultan”ın ilk bölümünün konusu şöyle;
Diyarbakır Ben ü Sen Handa birbirine rakip kahvaltıcı dükkanı olan iki aile, didişmeleri, rekabetleri ve neşeleri ile rutin bir gün geçirmektedir. Sultan bu ailelerden Ayvazoğulları’nın kızı, Kendirler’in ise gelinidir. 15 yıl önce Fransa’ya giden kocasının ardından, gelin gittiği evde kocasının dönmesi için ne zaman biteceğini bilmediği günleri saymaya devam etmektedir. O gün şehre üç kişi gelir. Bu üç kişi, Diyarbakır’daki kahramanlarımızın hayatını değiştirecektir: İstanbul’dan okumaya bu şehre giden Pınar, handa Sultan’la tanışır. Asıl büyük haber ise, Şeyhmus’un dönüşüdür. Bütün aile, beklene beklene, beklenmedik misafir haline gelen Şeyhmus’un gelişine şaşkın bir sevinç içindedir. Sultan nihayet kocasına kavuştuğunu sanırken, bir misafirleri daha olduğunu görür: Şeyhmus’un Fransa’da dünyaya gelen oğlu François. Sultan o sinirle evi terk eder. Baba evine döner. Babası Şeyhmus’la evlendiği günden itibaren kendisini sildiğini söyleyip onu eve almaz. Dört kapılı Diyarbakır’da çalacak bir kapı bulamayan Sultan bir otele sığınır. Otelde gündüz tanıştığı Pınar’la karşılaşır. Sultan’ın hayatının en kötü gününde, yeni bir umut doğar. 15 yılını kocasını beklemeye adamış, kendi için hiçbir şey yapmamıştır. Ama Şeyhmus, “sana döndüm” değil, “eve döndüm” demektedir. Hem de başkasından olan oğluyla… Pınar ve Sultan, Diyarbakır’da kendileri için yeni bir hayat kurmaya karar verirler. Handa bir kahvaltıcı dükkanı açarlar. Artık Sultan ve Pınar için kendi kararlarıyla yönetecekleri yeni bir hayat başlamıştır… Fakat onları beklediklerinden daha çetrefilli bir süreç beklemektedir.

Yapım: İstanbul Mass Media
Yapımcı: Cengiz Keten
Yönetmen: Azime Kanal, Şengül Halat
Senaryo: Y.Bilgin Bayazıt, Seray Şahiner
Oyuncular: Nurgül Yeşilçay (Sultan), Şahin Irmak (Şeyhmus), Settar Tanrıöğen (Aziz), Nur Sürer (Ayşe), Seray Gözler (Karaca), Orhan Güner (Zülküf), Esra Kızıldoğan (Hatice), Merve Altınkaya (Pınar), Hande Dane (Dicle), Orhan Şimşek-Kadir Özdal (Yılmaz), Burak Deniz (Tarık), Haluk Cömert (Bekir), Ebru Ojen Şahin (Melda), İbrahim İris (Mehmet), Hakan Karsak (Bilal), Nazmi Kırık (Haydar), Ferhat Yılmaz(Kibar), Meriç Aral (Diyar), Hüseyin Karataş (Kerim), Burak Temiz (Francois)

Component Name: AutoContentCreater - Error: 503 Backend fetch failed

Error 503 Backend fetch failed

Backend fetch failed

Guru Meditation:

XID: 340550571


Varnish cache server