X
X

Ve Sultan geliyor

19.05.2012 Cumartesi 19:39 (Güncellendi: 08.11.2016 - 16:15)

Nurgül Yeşilçay "Sultan" olacak

Başrolleri Nurgül Yeşilçay ve Şahin Irmak’ın paylaştığı “Sultan” dizisi, çok yakında Kanal D seyircisiyle buluşacak.
 
Diyarbakır’da çekiliyor
Kanal D, merakla beklenen yeni dizisi “Sultan”ı seyirciyle buluşturmaya hazırlanıyor. Nurgül Yeşilçay’ın Şahin Irmak’la kamera karşısına geçtiği, çekimleri Diyarbakır’da yapılan dizi, çok yakında ekrana gelmeye başlayacak.
 
Sultan ile Şeyhmus
Yönetmenliğini Azime Kanal ve Şengül Halat’ın üstlendiği, senaryosunu ise Yıldız Bayazıt ve Seray Şahiner’in kaleme aldığı dizi, Sultan’ın Şeyhmus ile yaşadığı büyük aşkı ve kendi başına ayakta kalma çabasını konu alıyor.
 
Yapımını İstanbul Mass Media’nın, yapımcılığını Cengiz Keten’in üstlendiği, Azime Kanal ve Şengül Halat’ın yönettiği “Sultan”ın senaryosunu ise Yıldız Bayazıt ve Seray Şahiner kaleme alıyor. Nurgül Yeşilçay’ın “Sultan” karakterini canlandırdığı dizi, sürükleyici hikâyesi, güçlü oyuncu kadrosu ve görsel zenginliğiyle, ilk bölümden itibaren milyonların yeni ekran gözdesi olmaya aday.
 
GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU
“Sultan”, güçlü oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor. Dizide Nurgül Yeşilçay, Şahin Irmak, Settar Tanrıöğen, Nur Sürer, Seray Gözler, Orhan Güner, Esra Kızıldoğan, Merve Altınkaya, Hande Dane, Orhan Şimşek, Kadir Özdal, Burak Deniz, Haluk Cömert, Ebru Ojen Şahin, İbrahim İris, Hakan Karsak, Nazmi Kırık, Ferhat Yılmaz, Meriç Aral, Hüseyin Karataş ve Burak Temiz rol alıyor.
 
ŞEYHMUS İLE SULTAN’IN AŞKI
Dizide hikâye, yıllar önce yaşanan büyük bir aşktan ‘geriye kalan’ üzerine şekilleniyor: İsimleri aynı türbeden adanan Şeyhmus ile Sultan’ın büyük aşkı, birinin gitmesiyle diğeri için sonsuz, muallak bir beklemeye dönüşür.
Bu şehirde yaşayan ‘ezeli rakip’ iki aileden birinin; Kendir’lerin oğlu Şeyhmus, 90’lı yıllarda siyasi nedenlerle Fransa’ya gitmek zorunda kalır. Bu zorunlu gidişte, geride bıraktıklarıyla ‘irtibatı koparmış’, yaşanamamış aşkı, Kendir’lerin evinde kalan ‘gelini Sultan’a’ rağmen bir başka kadınla ‘benim Diyarbekir’im’ diyerek, kendisine yeni bir hayat kurduğunu sanmıştır.

15 yıl sonra, içinde kaybolduğunu sandığı hayat; Fransız karısının ölümüyle eksik bir hâl alınca, geçmiş bütün ağırlığıyla geri gelir, hesap sorar. Gün; hesaplaşma günüdür. Yıllar sonra oğlu François ile Diyarbakır’a geri döner.

SULTAN, BÜYÜK AŞKINI YILLARCA BEKLER AMA...
Diğer ailenin, Ayvazoğulları’nın kızı Sultan; evlendiği gün bir ihbar sonucu nikâh masasından götürülen, 18 yaşın bütün masumiyetiyle aşık olduğu, uzun yıllar boyunca gelin olduğu evde beklediği adamı, Şeyhmus’u o gün kaybeder. Sultan, Şeyhmus’un dünyasının bir parçasıdır, Şeyhmus ise Sultan’ın bütün dünyası. Evliyalardan geçilmeyen bu şehirde Sultan bir kez bile kendisi için çocuk dileyememiştir. Belki bu yüzden bir gün Şeyhmus ‘eve’ dönünce ama ‘ona’ dönmeyince; çıkar gider evden.

BABA EVİNİN KAPILARI ARTIK ONA KAPALI
İlk durağı, yıllardır kini taze diye ses etmeden kendisini affetmesini beklediği babasının evidir. Ancak babasının kapısı ona kapalıdır. Artık iki ailede de kendine yer olmadığını düşünen Sultan, kendi hikâyesini çizmek, hayatını kurmak ve ilk kez kendi ayakları üzerinde durmak için yola çıkar. Ama “kadın başına” bir hayat kurmak öyle kolay değildir. Ev diye bildiği bütün kapılar yüzüne kapanınca, Sultan’ın yolu Pınar’la kesişir. Sığındıkları otelde hayatta kalabilmenin yollarını birlikte ararlar. Sultan en iyi bildiği işi yapmaya, kahvaltı dükkanı açmaya karar verir. Mücadele böyle başlar...