X
X

Urfalıyam Ezelden'in fragmanı büyük beğeni gördü!

02.09.2014 Salı 11:01 (Güncellendi: 16.08.2023 - 13:02)

Kanal D’nin Eylül’de ekrana getireceği yeni dizilerinden “Urfalıyam Ezelden”in ilk fragmanı yayınlandı ve büyük beğeni gördü!

Türkülerle ve aşkla yaşayan insanların dizisi "Urfalıyam Ezelden"e büyük ilgi.

Kanal D’nin başrollerini; Bülent İnal, Settar Tanrıöğen, Dolunay Soysert , Öykü Gürman, Meral Çetinkaya, Menderes Samancılar, Cahit Gök, Güven Murat Akpınar, Uğur Güneş, Mine Teber, Makbule Sipare Akbaş, Cansu Fırıncı ve Kadim Yaşar’ın paylaştıkları, Eylül’de ekrana gelecek yeni ve iddialı dizilerinden “Urfalıyam Ezelden”in fragmanı dün akşam (1 Eylül Pazartesi) ilk kez yayınlanandı ve izleyicilerden büyük ilgi gördü. Fragmanın yayınının ardından izleyiciler sosyal medyada beğeni ve övgü dolu yorumlar yaptılar ve mesajlar attılar.

Tanıtımı izlemek için



Yeni sezonun iddialı yapımlarından "Urfalıyam Ezelden"in konusu ise şöyle;  

Mehmet Bozoğlu, nam-ı diğer Yanık Memed, beş oğlu ile beraber Urfa sıra gecelerinin önde gelenlerindendir. Büyük oğlu Halil, Adanalı Duran Ağa’nın kızı Selva’ya aşık olur.  Selva ve Halil sevdalarını bir ömür sürdürmek isterler. Memed, Duran Ağa’dan kızını ister. Koskoca Duran Ağa, kızını çalgıcıya vermez. Halil, kardeşi Cemal’le Selva’yı kaçırır. İki gönül bir olunca samanlık seyran olur. Memed, Halil’in sevdasına inanır ve oğluna anlı şanlı bir düğün yapar. Duran Ağa’nın oğlu Recep, Halil’i düğününde vurup öldürür. Yanık Memed, Halil’den hamile olan Selva’yı, Cemal’le nikahlar. Duran Ağa ile kan davasının sürmesinden ve diğer oğullarını da bu davada kaybetmekten çekinip, ailesi ile İstanbul’a göçer.  Doğan çocuğa rahmetli Halil’in adını verirler. Küçük Halil, babasını Cemal olarak bilir, Selva ve Cemal görünüşte karı - kocadır. Ama Cemal, abisinden emanet yengesine asla helali gözüyle bakmaz. Hayatını ailesine adamıştır. Urfa’dan göçtükten sonra, İstanbul Müzikçiler Çarşısı’nda (İMÇ)  dükkan açan Memed, ailesi ile götürü usulü sıra geceleri düzenler, düğünlerde, özel gecelerde sahne alır, ‘Sıra Gecesi’ geleneğini sazıyla, sözüyle yaşatır. Ailenin en büyüğü Zekiye Nene de İstanbul’da yaşayıp giderlerken, birbirlerine tutunmalarına yardımcı olur. Hayat onlara ne kadar zulmederse etsin, Memed sazından sözünden asla vaz geçmez. Neşesini, umudunu kaybetmez. Böylesi bir bahar günü Cemal, sesi gibi billur yüzlü Ceylan’la tanışır. Ceylan zorda kalan ‘Yanık Memed’in Sıra Gecesi ekibine solist olarak katılır. Ceylan ve Cemal fırtınalı bir aşka tutulur. Cemal bir yanda abisinin emaneti Selva, bir yanda gönlünü kaptırdığı Ceylan arasında savrulur durur.

Dizinin yapım ve oyuncu kadrosu da şöyle;

Yapım: Gold Yapım
Yapımcı: Faruk Turgut
Uygulayıcı Yapımcı: Ahsen Tüzün
Yönetmen: Faruk Teber
Senaryo: Sinan Tuzcu , Ozan Yurdakul, Cihan Çalışkantürk, Deniz Madanoğlu
Görüntü Yönetmen: Müslüm Şahin
Sanat Yönetmeni : Dilek Yelence
Oyuncular : Bülent İnal (Cemal), Settar Tanrıöğen (Mehmet), Dolunay Soysert (Selva), Öykü Gürman (Ceylan), Meral Çetinkaya (Nene), Menderes Samancılar (Duran Ağa), Cahit Gök (Kadir), Güven Murat Akpınar (Selahattin),Uğur Güneş (Çetin), Mine Teber(Emine), Makbule Sipare Akbaş (Kevser), Cansu Fırıncı (Recep),Kadim Yaşar (Halil)