X
X

Oyuncuların gözüyle 'Üsküdar'a Giderken'

05.05.2011 Perşembe 11:25 (Güncellendi: 08.11.2016 - 16:15)

Dizinin oyuncularından çok özel açıklamalar...

DİZİNİN OYUNCU KADROSUNU TANIYALIM

Yönetmenliğini Selçuk Aydemir’in üstlendiği dizinin başrol oyuncuları Erkan Can, Tülin Özen, Öner Erkan ve Erdal Tosun’la konuştuk. Tosun, “Bu iş dizi sektöründe yeni bir pencere açacak” diyor

Yapımcı: Turgut Kerki-Erdal Tosun Yönetmen: Selçuk Aydemir Senaryo: Selçuk Aydemir Oyuncular: Öner Erkan (Erdem), Tülin Özen (Ayşe), Murat Cemcir (Oğuz), Funda Postacı (Anne), Reha Özcan (Berber Bürge), Berrin Arısoy (Asuman Hala), Murat Sarı (Nargileci), Deniz Arna ( Filiz), Nora Tokhosepyan (Hülya), Erkan Can (Ziya) ve Erdal Tosun (Yavuz)

Erkan Can (Ziya)
* Öncelikle hayırlı olsun. Projenin teklifi size nasıl geldi?
Bu hikayeyi yazılışından beri biliyorum. Yapımcısı Erdal Tosun benim kardeşimdir. “Kadroda sen de varsın” dedi, ben de hiçbir şey sormadan dahil oldum.

* Senaryoyu önceden bilmek bir oyuncu için avantaj olsa gerek?
Ben önceden haber almayı severim. Çünkü canlandıracağımız karakteri önceden bilip, onu düşünüp, ne yapacağını önceden kestirmek bir oyuncu için gerçekten avantaj.

* Dizinin konusu kısaca anlatabilir misiniz?
Restorancılık yaparak geçinen bir ailenin hikayesi. Ben de bir hayaleti oynuyorum. Oğlumun rüyalarına giriyorum ve ona yol gösteriyorum. Ziya, Erdem Türkiye’ye dönmeden 1.5 sene önce kalp krizi geçirerek vefat etmiş. Bir kızı, bir oğlu var. Oğlu İngiltere’de hem uçak mühendisliği okumuş, hem de restoranlarda yemek yapmayı öğrenmiş. Türkiye’ye dönündüğünde iş arıyor, ama bulamıyor. Ve tekrar ailesinin restoranını açmaya karar veriyor.

* İlk defa bir hayaleti canlandırıyorsunuz.
Bu rol benim için çok rahat, çünkü yorgunum artık. Yıllar yılı sokaklarda sabahlara kadar çalıştım. Bundan hiçbir zaman için şikayetçi olmadım. Ama yaşlanıyoruz. Diziler, turneler derken zona çıkardım. Bu sene biraz sağlığımla ilgileneceğim. Bir de özgürüm bu rolde. Hayalet olduğum için sakal bıyık, kıyafet kostüm derdim yok.

* Ziya’nın yemek tutkusunu oğlu Erdem’e de geçmiş.
Evet, Ziya yemek yapmayı tutku derecesinde seviyormuş ve bu tutku oğluna da geçmiş. Ama restoran işletmeciğinde başarısız olmuş.

* Fragmanda Ara Güler’i gördük. Diziyle nasıl bir bağlantısı var?
Babayla korsan çekim yaptık. Onu yakalamak çok zordur. Zaten “Beni yakalarsanız çekersiniz” dedi. Biz de babanın eşref saatine denk geldik ve çektik. Ama sadece fragmanlarda var.

Tülin Özen (Ayşe)
* Projeye nasıl dahil oldunuz?
Senaryoyu okuduğumda çok sıcak ve tatlı buldum. Ama kabul etmemde en çok birlikte çalışacağım insanlar etkili oldu.

* Canlandırdığınız Ayşe nasıl bir kadın?
Lise eğitimini tamamladıktan sonra, 21 yaşında, aşık olduğu serseri Ethem’le evlenmiş ve 11 sene evli kalmışlar. Kendi bildi bileli hayatı restoranda geçmiş. ‘Babasının kızı’ olarak tarif edilir. Ama Ayşe karakter olarak annesine daha çok benziyor. 

* Eski eşi Ethem restoranı dolandırıp kaçıyor...
Erdem yurt dışındayken restoranın başında o duruyormuş, ancak aileyi dolandırmış ve ortadan  kaybolmuş.

* Sete uyum sağlayabildiniz mi?
Çok keyifliyiz, inanılmaz bir uyum yakaladık. Her şeyden önce birbirimize karşı saygılıyız. Umarım hep böyle gider.

Öner Erkan (Erdem)
* Dizinin esas oğlanı Erdem’i anlatır mısınız?
28 yaşında genç bir adam. İngiltere’ye uçak mühendisliği okumaya gitmiş, normalde dört sene olan okulunu yedi senede bitirmiş. Okulun bu kadar uzamasının sebebi; büyük ilgi duyduğu aşçılık. İngiltere’deki hayatından sonra Türkiye’ye dönüp ailesinin yanına yerleşiyor. Herkes ondan eğitimini aldığı işi yapmasını bekliyor fakat o, hayallerinin peşinden koşup aşçı olmayı başarıyor. Ailenin batmakta olan restoranını kurtarma hayalleri var.

* Ailenin bu karar karşısında tepkisi ne olacak?
Annesi başlarda hiç iyi karşılamıyor. Ama zamanla  alışacaklar.

* Erkan Can’ın oynadığı Ziya karakterini sadece sizin hayallerinizde mi göreceğiz?
Evet, benim hayalim olarak karşıma çıkıyor. Bir de seyirciler görebilecek. Babası bir nevi ona yol gösteren bir kılavuz gibi. Ama destek olduğu kadar
köstek de olacak.

Erdal Tosun (Yavuz)
* Siz aynı zamanda dizinin yapımcılarındansınız.
Yapım meselesine de elimizi attık. Çok güvendiğim arkadaşlarım ve çok inandığım bir ekiple çalışıyorum. Bu işle dizi sektöründe yeni bir parantez açılsın, bakacak yeni bir pencere bulunsun istiyorum.

* Dizinin adına nasıl karar verdiniz?
Levent’te çekiyoruz ama mantık olarak Üsküdar’da geçen bir hikaye. ‘Üsküdar’a Giderken’, şarkısıyla hiç ilgisi olmadan bulduğumuz bir isim. Bizim de Üsküdar’a gitmeye çalıştığımız bir yolculuğu anlatıyor. Şarkısı da bazı yerlerde geçecek, ama bir ‘Üsküdar’a Giderken’ müzikali olmayacak.

* Oynadığınız karakterden bahsedebilir misiniz biraz?
Dizinin müzmin bekarını oynuyorum. Ziya Baba’nın sahibi olduğu lokantaya lise son sınıftayken gelmiş ve o gün kızına aşık olmuş. Dünyanın en utangaç adamı. 15 yıldır tek kelime bile söylememiş kıza.

* İzleyicinin tepkisi nasıl olacak sizce?

Bizim dizimiz çok kolay tüketilebilir bir iş değil. Çok zevkli, çok sevimli bir iş. İzleyici onu yakaladıktan sonra çok memnun olacaktır, eminim! Çok alışıldık bir diziyle karşılaşmayacak insanlar. Ama yabancı bir ülkede de hissetmeyecekler kendilerini.

Milliyet Cadde