X
X

Sebze Çorbası - Sebze Çorbası Tarifi - Sebze Çorbası Nasıl Yapılır?

Sebze Çorbası

MALZEMELER

2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet soğan - küçük küp doğranmış
1 adet patates - küçük küp doğranmış
2 adet orta boy havuç - ince doğranmış
1 adet kereviz - küçük küp doğranmış
1 adet kabak - küçük küp doğranmış
5 ince dilim taze zencefil
3 adet karanfil
6 su bardağı su
Tuz
Beyaz biber
1 portakalın suyu

YAPILIŞI:

Soğan, kereviz, havuç, kabak ve patatesi küçük küp doğrayın.
Çorba tencerenizin içerisine zeytinyağı ve tereyağını ekleyip eritin.
Soğanı ekleyip bir tur çevirin.
Ardından sırasıyla soğan, patates, havuç, kereviz ve kabağı ekleyip hafif kavurun.
İçerisine zencefil, karanfil, tuz, beyaz biber ve suyunu ekleyip kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin.
Çorbanız pişince bir parçalayıcı yardımıyla her şeyi çekin.
Ocaktan alın ve içerisine portakal suyunu ilave edip servis edin.