X
X

Sebze Çorbası Tarifi - Sebze Çorbası Nasıl Yapılır?

Sebze Çorbası

Malzemeler

2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

1 adet soğan – yemeklik doğranmış

1 adet patates

1 adet havuç

1 adet kabak

2 dal kereviz sapı

Tuz

Beyaz biber

3 adet kakule – dövülmüş

1 avuç ıspanak yaprağı

5 su bardağı tavuk suyu

100 – 200 ml. krema

Üzeri için;

1/2 bağ dereotu

 YAPILIŞI:

Soğanı yemeklik doğrayın.
Havuç, kabak, kereviz sapı ve patatesi küçük küp olacak şekilde doğrayın.
Çorba tencerenizi ocağa alın ve ısıtın.
İçerisine ayçiçek yağı ve soğanı ekleyip, kavurun.
Ardından sırasıyla 1 dakika arayla patates, havuç, kabak ve kereviz sapını ekleyip, kavurun.
Tuz, beyaz biber ve kakule ile baharatlandırıp, kavurmaya devam edin.
İçerisine ıspanağı ekleyip, bir tur çevirin.
Ardından suyunu ekleyin ve kaynaması için bırakın.
Su kaynadıktan sonra çorbayı blenderden geçirin.
Kremayı ekleyip bir taşım daha kaynatın.
Üzerini ince kıyılmış dereotu ile süsleyip sıcak servis edin.

Tarifi videomuzda!

Ramazan demek bolluk demek, bereket demek, paylaşmak demek! İster 1 tas çorba olsun, ister mükellef bir sofra! Hazırlanan yemeğin lezzeti bir başka, kurulan sofranın huzuru bambaşka olur! Bu Ramazan'da da haftanın 6 günü iftar sofralarımızı hep beraber kuracağız! Lezzetli sofralar için tek yapmanız gereken "Arda'nın Ramazan Mutfağı"nı izlemek!