X
X

Enginar Dolması - Enginar Dolması Tarifi - Enginar Dolması Nasıl Yapılır?

Enginar Dolması

MALZEMELER

14 adet asma yaprağı

7 adet enginar

İç pilav için;

1/4 su bardağı zeytinyağı

2 adet büyük boy soğan – ince yemeklik doğranmış

1 su bardağı pirinç - nişastası gidene kadar yıkanmış

1 avuç kuş üzümü -sıcak suda bekletilmiş

Tuz

Karabiber

1 yemek kaşığı toz şeker

2 yemek kaşığı dolmalık fıstık

1 + 1/4 su bardağı su

2 dilim limon

1 çay kaşığı yenibahar - piştikten sonra

2 dolu tutam kuru nane

Pişirmek için;

1/2 su bardağı zeytinyağı

1,5 su bardağı su

2 dilim limon

Tuz

YAPILIŞI

İç pilav için;

Pilav tencerenizi ocağa alın.

Zeytinyağını ekleyin ve ısıtın.

Isınan tavanızın içerisine yemeklik doğranmış soğanları ilave edip yumuşayana kadar soteleyin.

Pirinci ilave edin ve kavurun.

Kuş üzümünün suyunu süzün.

Tencerenize kuş üzümü, tuz, karabiber, toz şeker ve suyu ilave edip karıştırın.

Tencerenizin kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.

Pilavınız suyunu çekince ocaktan alıp yenibahar ve kuru naneyi ekleyip karıştırın.

Birleştirmek için;

Enginar çanağınızın çukuruna iç pilavdan doldurun.

Her bir enginarın üzerine iki tane asma yaprağını her tarafını örtecek şekilde sarın ve yaprak uçlarını alt kısma doğru elinizle düzeltin.

Enginarlarınızı tencerenize dizin.

Zeytinyağı, limon dilimleri, tuz ve suyu ekleyip kısık ateşte 40 – 45 dakika kadar pişirin.

Enginarlarınızı pişirdiğiniz tencerede soğutun.

Soğuyan enginarlarınızı servis edeceğiniz tabağa alın ve üzerine zeytinyağı gezdirerek servis edin.

Not: Enginarlarınızın beyaz renkte kalması için un ve limonlu bir suda bekletebilirsiniz.