X
X

Kuru Kabak ve Patlıcan Sarması - Kuru Kabak ve Patlıcan Sarması Tarifi - Kuru Kabak ve Patlıcan Sarması Nasıl Yapılır?

826 kez izlendi • 13 Şubat 2014

Kuru Kabak ve Patlıcan Sarması MALZEMELERİ


1 dizi kuru kabak
1 dizi kuru patlıcan
750 gram orta yağlı kıyma
Yarım çay bardağı çiğ köftelik bulgur
Yarım çay bardağı pirinç
1 çorba kaşığı donates salçası 
1 domates
1 soğan
1 su bardağı su
Tuz, karabiber, kırmızı biber 

Sos için: 
Sıvıyağ
1 çorba kaşığı biber salçası 

Kuru Kabak ve Patlıcan Sarması Yapılışı:

Kabak ve patlıcan yumuşayıncaya kadar tuzlu kaynar suda haşlanır. Kıyma, bulgur, pirinç, rendelenmiş domates, doğranmış soğan, salça ve baharatlar karı1 çorba kaşığı domates salçası ştırılır. Kabak ve patlıcanların içine yayılıp sarılır. Sarmalar dik olacak şekilde tencereye yerleştirilir. Diğer tarafta sıvıyağda domates ve biber salçası kızartılır. Üzerine 4 su bardağı su eklenip sarılmış kabak ve patlıcanların üzerine dökülür. 30-40 dakika kadar pişirilir.