X
X

Bazlama Kebabı - Bazlama Kebabı Tarifi - Bazlama Kebabı Nasıl Yapılır?

254 kez izlendi • 28 Ocak 2014

Bazlama Kebabı MALZEMELERİ


500 gr dana eti
3 domates
4 sivri biber
2 soğan
Tuz, karabiber, kekik
1 yemek kaşığı tereyağı

Sos için:
1 çay bardağı domates suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça

Terbiye için:
1 çay bardağı sıvıyağ
Karabiber
Kekik

Bazlama Kebabı Yapılışı:
Dana eti sıvıyağ, kekik ve karabiberle harmanlanıp terbiyelenir. Et donması için buzlukta bekletilir. Domates ve biberler közlenir. Donan et ince ince doğranır. Tereyağı eritilip etler kavrulur. Yemeklik doğranmış soğan eklenip biraz daha kavrulur. Kabukları soyulan közlenmiş domates ve biberler incecik doğranır ve etlere eklenir. Kekik ve karabiberi ayarlanır. Sos için tereyağı ile salça kavrulur. Üzerine domates suyu eklenip kaynatılır. Hazır bazlamalar enlemesine ortadan ikiye kesilip içleri pişen et ile doldurulur. Etlerin üzerine sos gezdirilir. Domates ve biberle süslenerek servis yapılır.