X
X

Tavuklu Tepsi Kebabı - Tavuklu Tepsi Kebabı Tarifi - Tavuklu Tepsi Kebabı Nasıl Yapılır?

9 kez izlendi • 20 Mayıs 2020

Tavuklu Tepsi Kebabı

Malzemeler

1 kilo kemiksiz tavuk but

8 - 10 diş sarımsak

10 – 15 diş arpacık soğan

3 - 4 adet domates

6 – 7 adet köy biberi

Sosu için;

1 yemek kaşığı tatlı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

1 su bardağı su

Tuz

Karabiber 

Pul biber

Kekik

Üzeri için;

100 gr. tereyağı

Yapılışı

Tavuklarınızı iri kuşbaşı doğrayın.

Dikdörtgen cam fırın kabınızı tereyağıyla yağlayın.

Doğradığınız tavukları yağladığınız cam fırın kabına üst üste olmayacak şekilde yayın. Sarımsaklarınız iriyse ikiye bölün, büyükse bütün olacak şekilde tavukların aralarına serpin.

Arpacık soğanlar, iri doğradığınız biberler ve dörde böldüğünüz domatesleri tavukların üzerine dizin.

Sosu için;

Bir karıştırma kabında salçalar, tuz, karabiber, kuru kekik ve pul biberi karıştırıp tavukların üzerine gezdirin.

Tereyağını parça parça olacak şekilde tepsinin her tarafına yerleştirin.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.

Sıcak servis edin.