X
X

Etli Nohut Tarifi - Etli Nohut Nasıl Yapılır?

Etli Nohut

MALZEMELER

3 su bardağı nohut

2 yemek kaşığı tereyağı

250 gr. kuzu kuşbaşı

2 yemek kaşığı un

2 adet soğan

2 diş sarımsak

2 silme yemek kaşığı domates salçası

2 silme yemek kaşığı acı biber salçası

6 su bardağı su

1 çay kaşığı kimyon

1 adet acı süs biber

1 adet defne yaprağı

8 - 10 adet kuru domates

Tuz - Karabiber

Yapılışı: 

Nohudu bir karıştırma kabına alın üzerini geçecek kadar su ilave edip 1 gece bekletin.
Düdüklü tencerenizi ocağa alın ve ısıtın.
Isınan tencerenizin içerisine kuşbaşı doğranmış etleri ilave edin.
Ardından tereyağını ilave edip kavurun.
Kavurduğunuz etlerin içerisine unu ilave edin ve hafif kavurun.
Soğanı iri yemeklik doğrayın ve tencereye ilave edip kavurun.
Sarımsağı ezin ve tencereye ilave edip kavurmaya devam edin.
Salçaları ilave edip karıştırın.
Tuz, karabiber ve kimyonu ilave edip karıştırın.
Akşamdan suda bekletip süzdüğünüz nohutları ekleyin ve karıştırın.
Suyunu ilave edin ve tahta kaşık yardımıyla dibini kazıyın.
Acı süs biber ve defne yaprağını ilave edin.
Ardından düdüklü tencerenizin kapağını kapatın ve önce yüksek ateşte 10 – 12 dakika duman çıkarana kadar pişirin.
Düdüklü tencerenizin altını kısın ve 40 – 45 dakika pişirin.
Pişen yemeğinizin altını kapatın ve içerisine dilimlenmiş kuru domatesleri ilave edip karıştırın.
Sıcak servis edin.