X
X

Profiterol Pasta - Profiterol Pasta Tarifi - Profiterol Pasta Nasıl Yapılır?

Profiterol Pasta

MALZEMELER

Choux hamuru için:
100 ml su (1 su bardağından 3 parmak eksik)
100 ml süt (1 su bardağından 3 parmak eksik)
80 gr tereyağı
1 tutam tuz
110 grun (1 su bardağı)
3-4 adet yumurta (200 gr)

Pastacı kreması için;
2 su bardağı süt
2 su bardağı krema
2 adet yumurta sarısı
1+1/4 su bardağı toz şeker
1 su bardağından iki parmak eksik un
1/4 su bardağı mısır nişastası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
2 su bardağı mascarpona peyniri (375 gr)

Ganaj için;
150 gr bitter çikolata (1 su bardağı)
150 ml krema (1 su bardağından 1 parmak eksik)
30 gr toz şeker (1 yemek kaşığı)
10 gr tereyağı (1 tatlı kaşığı)