X
X

Tırtıl Kurabiye - Tırtıl Kurabiye Tarifi - Tırtıl Kurabiye Nasıl Yapılır?

Tırtıl Kurabiye Malzemeleri

250 gram tereyağı

2 çay bardağı pudra şekeri

2 çay bardağı nişasta

9 çay bardağı un

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 paket kabartma tozu

1 çay bardağı pudra şekeri

YAPILIŞI:

Bir karıştırma kabının içerisine yumurtaları ekleyin ve hafif çırpın.
İçerisine toz şeker ekleyin ve çırpmaya devam edin.
Ayçiçek yağı ve küp doğranmış, oda sıcaklığında margarini ekleyip çırpmaya devam edin.

Un, kabartma tozu ve vanilyayı elekten geçirerek yumurtalı karışıma ekleyin.
Ardından bir spatula yardımıyla karıştırın, hamur kendini toplayınca yoğurun.
Sıkma poşetinizin içerisine tırtıl kurabiye ucu yerleştirin ve hazırladığınız kurabiye hamurunu içerisine ekleyin.


Fırın kağıdı serdiğiniz fırın tepsinize dilediğiniz gibi şekil vererek sıkın ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 – 12 dakika pişirin.

Süslemek için;
Çikolatanızı benmari usulü eritin.
Erittiğiniz çikolatayı bir bardağın içerisine alın ve tırtıl kurabiyelerinizi çikolatanın içerisine batırıp, fazla çikolatasından arındırın.
Hazırladığınız çikolatalı kurabiyelerinizi donmaları için bir telin üzerine dizin.
Telin alt kısmına çikolata akmaması için bir tabak ya da fırın kağıdı yerleştirin.
Çikolata donunca servis edin.