X
X

Hasanpaşa Köfte - Hasanpaşa Köfte Tarifi - Hasanpaşa Köfte Nasıl Yapılır?

Hasanpaşa Köftesi

MALZEMELER
 
Köftesi için;

500 gr. kıyma
1 adet orta boy soğan – rende
3/4 su bardağı ekmek kırıntısı
1 adet yumurta
2 diş sarımsak – rende
Tuz
Karabiber
Yenibahar

Patates Püresi için;

4 adet orta boy ya da 3 adet büyük boy patates
1/2 su bardağı süt
1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı kaşar peyniri – rende
Muskat
Tuz
Beyaz biber

Sosu için;

1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
1,5 su bardağı su

Üzeri için;

Kaşar peyniri – rende

YAPILIŞI

Köftesi için;

Derin bir kapta kıyma, rende soğan, rende sarımsak, ekmek kırıntısı, yumurta, tuz, karabiber ve yenibaharı yoğurun.

Yoğurduğunuz köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve ortalarını çukurlaştırın.

Ardından bir fırın tepsisine köfteleri dizin.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 – 25 dakika pişirin.

Püresi için;

Patatesleri iri parçalar halinde doğrayın ve haşlayın.

Haşlanan patatesleri süzün ve bir kaba alın.

Üzerine süt, tereyağı, rende kaşar peynir, muskat, tuz ve beyaz biberi ekleyip bir ezici yardımıyla püre haline getirin.

15 mm’lik tırtıklı bir uç taktığınız sıkma torbasının içerisine alın.

Sosu için;

Bir sos tenceresini ocağa alıp ısıtın.

İçerisine zeytinyağı ve salçayı ekleyip karıştırın.

Ilık su ekleyip bir sos kıvamı elde edene kadar tıkırdatın.

Birleştirmek için;

Pişen köftelerinizin içlerini patates püresiyle doldurun ve tekrar fırın tepsinize dizin.

Hazırladığınız salçalı sosu fırın tepsinize dökün.

Patates pürelerinin üzerine rendelenmiş kaşar serpin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında peynirler eriyene kadar pişirin.