X
X

Kaşarlı Tepsi Köfte - Kaşarlı Tepsi Köfte Tarifi - Kaşarlı Tepsi Köfte Nasıl Yapılır?

Kaşarlı Tepsi Köfte

MALZEMELER

Köftesi için;

750 gr. dana döş kıyma
1 adet soğan - rende
1 su bardağı toz ceviz
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Kimyon

İç Harç için;

2 - 3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 adet soğan
Tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
10 - 12 adet mantar
1 avuç bebek ıspanak
12 - 15 adet kurutulmuş domates

Arası için;

Kaşar peyniri

Sos için;

Zeytinyağı
2 diş sarımsak
2 adet domates - rende
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı balzamik sirke

YAPILIŞI:

Köfte için olan bütün malzemeleri bir karıştırma kabına alın ve yoğurun.
Fırın kabınızın tabanına köfte harcınızın yarısını yayın.
Tavayı yüksek ateşe alın.
Tavanızın içerisine zeytinyağını ekleyin.
Soğanları ince ince doğrayın ve tavaya ekleyip, karıştırın.
Ocağın altını kısın, soğanları iyice yumuşayana kadar pişirin.

7 – 8 dakika sonra toz şeker ekleyin ve 5 – 6 dakika soğanları karamelize edin.
Karamelize ettiğiniz soğanları köfte harcının üzerine alın.
Kaşar peynirini ince ince dilimleyin ve soğanların üzerine dizin.
Soğanları hazırladığınız tavanın içine mantarı alın ve soteleyin.
Ardından ıspanağı alın ve sotelemeye devam edin.
Ocaktan almaya yakın kurutulmuş domatesleri ekleyin.
Hazır olan harcı kaşarın üzerine ilave edin.
Üzerine tekrar ince dilimlediğiniz kaşar ilave edin ve kalan kıymayla üzerini kapatın.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.

Köftenizi fırından çıkarın ve altında toplanmış olan yağı bir sos tenceresine alın.
Sos tenceresini direkt ocağa alın ve içerisine ince doğranmış sarımsak, rende domates, tuz, karabiber ve son olarak balzamik sirke ekleyin ve 5 dakika pişirin.

Köftenizin ortasına bir bıçak yardımıyla önce artı ardından çarpı olacak şekilde çizikler atın.
İçerisine de gelecek şekilde üzerine domates sosunu gezdirerek servis edin.