X
X

Kremalı Patatesli Köfte - Kremalı Patatesli Köfte Tarifi - Kremalı Patatesli Köfte Nasıl Yapılır?

Kremalı Patatesli Köfte

Malzemeler

Köfte için;

250 gr kıyma

1/4 su bardağı ekmek kırıntısı - panko

Tuz

Karabiber

Kuru kekik

Harcı için;

2 yemek kaşığı zeyntinyağı

1 adet soğan

2 diş sarımsak

10 adet mantar

1 adet patates

300 ml krema - 1,5 su bardağı

Üzeri için;

Kaşar peyniri - rende

YAPILIŞI

Köfte için;

Bir karıştırma kabında kıyma, ekmek kırıntısı, tuz, karabiber ve kuru kekiği yoğurun.

Yoğurduğunuz köfte harcını iki yağlı kağıt arasında ince olacak şekilde açın.

Hazırladığınız köfte harcını önce boyuna doğru şeritler sonra enine doğru dikdörtgen şeritler olacak şekilde kesin.

Tavanızı ocakta ısıtın ve köftelerinizi arkalı önlü pişirin.

Harcı için;

Patatesleri yuvarlak olacak şekilde isterseniz mandolin yardımıyla ince ince dilimleyin.

Tavanızı ocağa alın ve zeytinyağı ekleyip ısıtın.

Jülyen doğradığınız soğanları ekleyin ve hafif kavurun.

Ardından ince doğradığınız sarımsakları ve ince doğradığınız mantarları ekleyip pişirin.

Mantarlar sularını çekince bir tabağa alın ve bekletin.

Birleştirmek için;

Yuvarlak cam fırın kabınızın taban kısmına hafif krema gezdirin.

Ardından patates, mantarlı harç ve köftelerinizi yerleştirin.

Bu şekilde bütün malzemeyi hazırlayın, en üste patatesin gelmesine dikkat edin.

En üstüne kremayı gezdirin.

Fırın kabınızın üzerini yemeğe değmeyecek şekilde alüminyum folyoyla kapatın ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

Pişme süreniz dolunca folyoyu kaldırın ve kaşar peyniri serpiştirip peynirler eriyene kadar 15 dakika daha pişirin.

Kaşar peynirleriniz eriyince fırından çıkarın ve sıcak servis edin.