Patlıcanlı Sarma Köfte
Malzemeler
750 gr. dana kıyma
1 adet orta boy soğan – rende
1 adet yumurta
1 su bardağı ekmek kırıntısı
Tuz
Karabiber
Kimyon
Yenibahar
İçi için;
6 adet kemer patlıcanı – közlenmiş
Tuz
Karabiber
Beşamel Sos için;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Tuz
Beyaz biber
Muskat
Üzeri için;
Kaşar peyniri
YAPILIŞI
Köfte için;
Bir karıştırma kabında kıyma, yumurta, ekmek kırıntısı, tuz, karabiber, kimyon ve yenibaharı yoğurun.
Patlıcan için;
Patlıcanlarınızı fırında ya da ocakta közleyin.
Közlediğiniz patlıcanların kabuklarını soyun ve bir karıştırma kabına alın.
İçerisine tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.
Birleştirmek için;
Tezgahınıza yağlı kağıt serin.
Üzerine köfte harcını koyun ve diğer fırın kağıdını üzerine koyup 1 santim kalınlığında açın.
Köftenin geniş kısmını kendinize doğru çevirin.
Kendinize olan tarafa hazırladığınız patlıcanı yayın ve yağlı kağıt yardımıyla köftenizi sarın.
Uç kısımlarını da kapatın ve yağlı kağıtla birlikte her tarafını önce yağlı kağıda ardından alüminyum folyoya sarıp 190 derecede önceden ısıtılmış 25 dakika pişirin.
Köfteyi fırından çıkartın folyo ve yağlı kağıtları da çıkartıp üstü açık şekilde yeniden fırına verin ve 10 dakika kadar daha pişirin.
Beşamel sos için;
Bir sos tenceresine tereyağını ilave edin.
Tereyağınız eriyince içerisine unu ekleyin ve renk alana kadar kavurun.
Ununuz kavrulunca sürekli karıştırarak süt, tuz, beyaz biber ve muskatı ekleyip sos kıvam alıncaya kadar pişirin.
Birleştirmek için;
Köfteniz fırından çıkınca üzerine beşamel sosu iyice yayın ve rendelediğiniz kaşar peynirini üzerine serpin.
Köftenizi tekrar fırına koyun ve kaşar peyniri eriyene kadar pişirin.