X
X

Fırın Makarna - Fırın Makarna Tarifi - Fırın Makarna Nasıl Yapılır?

Fırın Makarna

Malzemeler

1 paket fırın makarna – 500 gr

Peynirli Beşamel Sos için;

4 yemek kaşığı tereyağı

4 yemek kaşığı un

5 su bardağı süt

Tuz

Beyaz biber

Muskat – rende

2 su bardağı kaşar peyniri – rende

Üzeri için;

1 su bardağı kaşar peyniri – rende 

YAPILIŞI

Tencerenize suyu ekleyin ve kaynatın.

Kaynayan suyunuzun içerisine tuzu ekleyin ve makarnalarınızı içerisine ekleyip haşlayın.

Haşlanan makarnalarınızın suyundan biraz ayırın, geriye kalan suyunu süzün.

Peynirli beşamel sos için;

Bir tencereye tereyağını ekleyip eritin.

Eriyen tereyağınızın üzerine unu ilave edin ve kavurun.

Kavrulan ununuzun üzerine sütü ilave edip kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin.

Tuz, beyaz biber ve rendelediğiniz muskatı ilave edip karıştırın.

Hafif akışkan bir kıvam alan beşamelinizi ocaktan alın ve içerisine rendelediğiniz kaşar peynirini ilave edip, peynir eriyene kadar karıştırın.

Haşladığınız makarnanızı, bu peynirli beşamelin içerisine ilave edip iyice karıştırın ve cam fırın kabınıza aktarın.

Üzerine rendelediğiniz kaşar peyniri serpiştirin ve 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Sıcak servis edin.