Skip to main content
 

Portakallı Şehzade Pilavı

34 kez izlendi

Portakallı Şehzade Pilavı
Portakallı Şehzade Pilavı

 Malzemeler:
2 adet portakal
2 su bardağı pirinç
1 paket dolmalık fıstık
1 paket kuş üzümü
1 çay kaşığı safran
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Yapılışı:
2 adet portakalın kabuğu rendelenir ve suyu sıkılır. 2 su bardağı pirinç sıcak suda ıslatılır. 1 paket dolmalık fıstık pembeleşene kadar kavrulur. Pirinçler süzülüp fıstıklarla birlikte kavrulur. Fıstıkla kavrulan pirince rendelenmiş portakal kabukları eklenir ve 1 bardak su dökülüp 1 çay kaşığı safran eklenir. Pilava suyunu çekmesine yakın kuş üzümleri ilave edilir. Suyunu çeken pilava 2 portakalın suyu eklenir. Pilav demlenmeye bırakılır.Portakallı Şehzade Pilavı servise hazırdır.

03.05.2013 Cuma 18:24  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)