X
X

Sebzeli Bulgur Pilavı - Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi - Sebzeli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Sebzeli Bulgur Pilavı

Malzemeler

2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

1 yemek kaşığı tereyağı

1 adet soğan

1 adet kırmızı kapya biber

2 adet yeşil sivri biber

10 adet mantar

2 su bardağı pilavlık bulgur

Tuz

Karabiber

1 dolu tutam nane

4 su bardağı su

10 dal dereotu

 Yapılışı

Pilav tenceresine tereyağı ve ayçiçek yağını koyup ısıtın.

Soğan ve biberleri iri yemeklik doğrayın.

Mantarlarınızı ince dilimleyin.

Tencereniz ısınınca içerisine sırasıyla soğan, yeşil biber, kırmızı biber ve mantarı ekleyerek soteleyin.

Sudan geçirdiğiniz bulguru ekleyip karıştırın.

Tuz, karabiber ve kuru nane ekleyip birkaç tur karıştırın.

Pilav suyunu çektiğinde kenara alın ve üzerine bir mutfak havlusu örtüp dinlendirin.

Üzerine ince kıyılmış dereotu serperek servis edin.