X
X

Pazılı Kroket - Pazılı Kroket Tarifi - Pazılı Kroket Nasıl Yapılır?

Pazılı Kroket

MALZEMELER

2 bağ pazı
5 – 6 dal dereotu
5 – 6 dal maydanoz
2 adet patates
1 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Limon kabuğu – rende
1/2 limonun suyu
50 gr eski kaşar – rende
1 adet yumurta
1/2 su bardağı un

Bulamak için;

Un
Yumurta
Panko – ekmek kırıntısı

Kızartmak için;

Ayçiçek yağı

Sosu için;

2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı limon suyu
2 – 3 dal dereotu

YAPILIŞI

Pazılarınızın saplarını kesin.

Ardından maydanoz ve dereotlarıyla birlikte kaynayan suya alıp 1 dakika haşlayın.

Haşlanan otlarınızı bir havlu kağıda çıkartın ve kurulayın.

Patateslerin kabuklarını soyun ve elma dilim şeklinde 6’ya bölün.

Pazıları haşladığınız suyun içerisine tuz ekleyin ve patatesleri aynı suyun içerisine alıp, haşlayın.

Haşladığınız otları bir parçalayıcının içerisine alın.

İçerisine sarımsak, tuz, karabiber, zeytinyağı, eski kaşar, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ekleyip, iyice parçalayın.

Her şey birbirine geçince içerisine yumurtayı ekleyip parçalayıcıyı çalıştırın.

Ardından aparatını çıkartın ve içerisine unu ekleyip bir kaşık yardımıyla karıştırın.

Bir kaşık yardımıyla hazırladığınız harcı unun içerisine bırakın ve her tarafını unlayın.

Ardından yumurta ve pankoya bulayıp kızgın derin yağda kızartın.

Sosu için;

Yoğurt, mayonez, limon suyu ve ince kıyılmış dereotunu bir karıştırma kabında iyice karıştırın.

Hazırladığınız kroketlerinizin yanında servis edin.