Arpacık Soğanlı Patates
MALZEMELER
20 adet taze bebek patates
200 gram tereyağı - sade yağ için
15 - 20 adet arpacık soğan
1 baş sarımsak
2 - 3 dal taze biberiye
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI
Patateslerinizi iyice yıkayın ve kurulayın.
Tavanıza su koyun ve patateslerinizi haşlayın.
Haşlanan patatesleri süzün.
Haşlanan patateslerinizi tezgaha alın ve bir peçeteyle hafif üzerlerine bastırın.
Sade yağınızı hazırlayın ve yağını kenara ayırın.
Altta kalan sütlü kısmı ve üste ayrışan sütlü karışımı tavanıza alın.
Patateslerinizi tavaya yerleştirin.
İçerisine arpacık soğan, temizleyip hafif ezdiğiniz sarımsak, tuz ve karabiber ekleyin.
İçerisine 1 yemek kaşığı da sade yağdan ekleyin.
Ardından 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
Fırından çıkartıp ters düz edin ve 5 dakika daha pişirin.
En son biberiyeleri ekleyip tekrar 5 dakika pişirin.