X
X

Barbunya Pilaki - Barbunya Pilaki Tarifi - Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

13 kez izlendi • 13 Haziran 2020

Barbunya Pilaki

MALZEMELER

1/2 su bardağı zeytinyağı

1 adet soğan – rende

1 tepeleme tatlı kaşığı domates salçası

1 adet havuç – küçük küp doğranmış

1 adet patates – küçük küp doğranmış

3 diş sarımsak

1 adet iri boy domates

500 gram taze barbunya

Tuz

Karabiber

1 yemek kaşığı toz şeker

1 adet defne yaprağı

3 su bardağı su

1/2 su bardağı zeytinyağı - piştikten sonra

Üzeri için;

Maydanoz - İnce kıyılmış

Yapılışı:

Tencerenizi ocağa alın ve ısıtın.
Zeytinyağını ve rendelediğiniz soğanları ekleyip hafif kavurun.
Salçayı ilave edin ve kavurmaya devam edin.
Havuç ve patatesi ilave edip kavurmaya devam edin.
Sarımsağı ince dilimleyin ve tencereye ekleyip çevirin.
İnce yemeklik doğradığınız domatesi ekleyin ve karıştırın.
Harcınız helmelenmeye başlarken barbunyalarınızı içerisine alın.
Tuz, karabiber, toz şeker ve suyunu ekleyip karıştırın.
Ardından defne yaprağını ilave edin ve kapağını kapatıp 30 – 40 dakika pişirin.
Her 10 dakikada 1 kapağını açın ve bir tur karıştırın.
Piştikten sonra kapağını açın ve zeytinyağını ilave edip kapağını kapatıp soğumaya bırakın.
Soğuyan barbunya pilakinizi servis edeceğiniz tabağa alın ve üzerine maydanoz serperek servis edin.

Not: Barbunyanızı derin dondurucudan çıkarttıysanız kaynar suya alın ve 5 – 10 dakika bekletin.