X
X

Ratatouille - Ratatouille Tarifi - Ratatouille Nasıl Yapılır?

2 Ocak 2021

Ratatouille 

MALZEMELER

Sosu için;

1 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet havuç

1 adet kereviz sapı

1 adet soğan

2 diş sarımsak

2 adet köz kırmızı biber

2 - 3 adet domates - rende - 1/2 demko

Tuz / Karabiber

2 - 3 dal taze kekik

2 dal taze biberiye

1 tutam kur nane

1 yemek kaşığı toz şeker

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Sebzeler için;

2 adet patates

2 adet kabak

2 adet patlıcan

4 adet küçük boy domates

Üzeri için; 

5 - 6 diş sarımsak

Kalın deniz tuzu

Karabiber

Zeytinyağı

 

Yapılışı:

Sosu için;
Havuçları küçük küp doğrayın.
Kereviz sapını ince doğrayın.
Soğanı ince yemeklik doğrayın.
Wok tavanızı ocağa alın ve içerisine yağları ekleyin.
Ardından havuç, kereviz sapı ve soğanı ilave edip soteleyin.
Dilimlediğiniz patateslerden çıkan artıkları küçük küp doğrayarak tavanıza alın.
Ardından sarımsağın üzerine vurun ve tavanızın içerisine alın.
Küp doğradığınız köz kırmızı biberleri tavanıza ekleyin.
Domateslerinizi rendeleyin ve sosunuza ilave edin.
Tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.
Taze kekik ve biberiyeleri dallarından ayırarak tavaya ilave edin.
Kuru naneyi ilave edin ve karıştırın.
Toz şekeri ilave edin ve karıştırın.
Sosunuz iyice pişince parçalayıcınızın içerisine alın.
Zeytinyağını ilave edin ve hafif parçalı bırakacak şekilde çekin.

Not: Üzerine dizeceğiniz sebzelerden kalan fazlalıkları doğrayarak sosunuzun içerisine ekleyebilirsiniz. Böylece sıfır atık bir tarif çıkarmış olursunuz.

Sebzeler için;
Patateslerinizi 2 mm’lik incelikte yuvarlak olacak şekilde dilimleyin.
Kabak ve patlıcanı 2 mm’lik incelikte yuvarlak olacak şekilde dilimleyin.
Domateslerinizi 2 mm’lik incelikte yuvarlak olacak şekilde dilimleyin.

Not: Bütün sebzelerin aynı büyüklükte olmasına dikkat edin.

Not 2: Domateslerinizin sert olmasına dikkat edin, doğrarken parçalanmaması önemli.

Birleştirmek için;
Hazırladığınız sosu fırına girebilen 26 – 28 cm’lik tavanızın tabanına yayın.
Ardından sebzelerinizi birbirlerinin üzerlerine gelecek şekilde dizerek yerleştirin.
Önce dış taraf ardından iç taraf ve son olarak ortada kalan boşluğa sebzeleri dizin.
Sarımsaklarınızın kabuklarını soyun ve sebzelerinizin üzerine yerleştirin.
Üzerine deniz tuzu, karabiber ve zeytinyağı gezdirin.
Tavanıza göre yağlı kağıdınızı kesin ve ortasına çok hafif bir delik açın.
Ardından yağlı kağıdınızı ıslatın ve sebzelerinizin üzerine yerleştirin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 50 – 60 dakika pişirin.
Üzerindeki fırın kağıdını çıkartın ve 10 dakika üzeri açık olacak şekilde pişirin