X
X

Balkabaklı Havuçlu Cheesecake - Balkabaklı Havuçlu Cheesecake Tarifi - Balkabaklı Havuçlu Cheesecake Nasıl Yapılır?

Balkabaklı Cheesecake

MALZEMELER

Balkabağı Püresi için;

300 gr. havuç
450 gr. balkabağı
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı su

Tabanı için;
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
3/4 su bardağı un
1/2 su bardağı kakao
Portakal kabuğu – rende

Cheesecake için

3 yemek kaşığı krema
400 gr. labne
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı un

YAPILIŞI

Tabanı için;

Bir karıştırma kabına yumurtaları alın üzerine toz şekeri ekleyip iyice çırpın.

Ardından un ve kakaoyu bir elekten eleyerek yumurtalı karışımınızın içerisine ekleyin.

Ardından 28 cm’lik kelepçeli kalıbınızın içerisine fırın kağıdı serin ve hazırladığınız kek harcını içerisine ekleyin.

160 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 – 20 dakika pişirin.

Balkabağı püresi için;

Balkabağı ve havuçların kabuklarını soyun.

Havuçları rendeleyin, balkabaklarını küçük küpler olacak şekilde kesin ve yayvan bir tencereye alın.

İçerisine toz şeker ve su ekleyip kapağı kapalı bir şekilde kaynayana kadar yüksek, kaynadıktan sonra orta ateşte 30 dakika pişirin.

Cheesecake katmanı için;

Bir karıştırma kabına kremayı ekleyin ve bir mikser yardımıyla iyice çırpın.

Ayrı bir karıştırma kabında labne ve yumurtaları bir çırpma teliyle iyice karıştırın.

İçerisine un ekleyip karıştırmaya devam edin.

Ardından çırptığınız kremayı ekleyin ve bir spatula yardımıyla karıştırın.

Pişen havuçlu ve balkabaklı katmanı bir karıştırma kabına alın ve blenderden geçirin.

Hafif soğuyunca labneli katmana ilave edin ve karıştırın.

Ardından fırından çıkan kekinizin üzerine dökün ve 150 derecede önceden ısıtılmış fırında 50 dakika pişirin.