X
X

Çikolatalı Elma ve Armut Topları - Çikolatalı Elma ve Armut Topları Tarifi - Çikolatalı Elma ve Armut Topları Nasıl Yapılır?

Çikolatalı Elma ve Armut Topları

MALZEMELER

200 gr. pötibör bisküvi – 1 paket
1 adet kırmızı elma – rende
1 adet armut – rende
1 su bardağı fındık – dövülmüş
1 yemek kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı sumak

Üzeri için;

1 su bardağı bitter çikolata
4 – 5 yemek kaşığı krema – bitter için
1/2 su bardağı beyaz çikolata
2 – 3 yemek kaşığı krema – beyaz için

YAPILIŞI

Elma ve armudunuzun kabuklarını soyun.

Rendenin kalın tarafıyla elmanızı ve armudunuzu rendeleyin.

Fındıklarınızı hafif toz haline gelene kadar çekin.

Pötibör bisküvileri bir parçalayıcının içerisinde toz haline getirin.

Bir karıştırma kabında elma, armut, pötibör bisküvi, fındık, tarçın ve sumağı ekleyip hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.

Yoğurduğunuz harcı buzdolabında 30 – 45 dakika ya da derin dondurucu da 10 – 15 dakika bekletin.

Buzdolabında ya da derin dondurucuda beklettiğiniz harçtan cevizden biraz daha küçük toplar yuvarlayıp, bir tabağa dizin.