Skip to main content
 

Harire!

155 kez izlendi

Mardin'in yöresel tatlarından"Harire" tarifi
Mardin'in yöresel tatlarından"Harire" tarifi

Mardin'in yöresel tatlarından"Harire" tarifi


MALZEMELER ;

2 SU BARDAĞI PEKMEZ
1 KİLO SÜT
3 ÇORBA KAŞIĞI NİŞASTA
1 SU BARDAĞI CEVİZ
YARIM SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
2 TATLI KAŞIĞI TOZ TARÇIN
1 TATLI KAŞIĞI TOZ YENİBAHAR
1 SU BARDAĞI SU

YAPILIŞI ;

KAYNAMIŞ SÜTÜMÜZE PEKMEZİ KARIŞTIRARAK EKLİYORUZ. SÜTÜN İÇİNDE ERİTTİĞİMİZ NİŞASTAŞIMIZI TENCEREMİZDEKİ KAYNAMIŞ SÜTÜMÜZE İLAVE EDİYORUZ.YENİ BAHAR VE TARÇINIMIZI EKLEYİP KARIŞTIRIYORUZ. EN SON CEVİZİMİ EKLEYİP BİRAZ PİŞİRDİKTEN SONRA SUNUM KAPLARINA KOYUYORUZ.

08.06.2015 Pazartesi 15:43  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)