X
X

Hindistan Cevizli Islak Kek - Hindistan Cevizli Islak Kek Tarifi - Hindistan Cevizli Islak Kek Nasıl Yapılır?

5 Aralık 2020

Hindistan Cevizli Islak Kek

MALZEMELER

Kremalı süt (Buttermilk) için;

1/2 su bardağı süt

1 su bardağı krema - 200 ml

1 adet limonun suyu

1 çay kaşığı sirke

Keki için;

175 gram tereyağı

90 gram bitter çikolata - 3/4 su bardağı

3 adet yumurta

1,5 su bardağı toz şeker

1 su bardağı buttermilk

2 su bardağı un

1 paket vanilya

1 çay kaşığı karbanot

1 tutam tuz

1/2 su bardağı toz ceviz

Hindistan cevizli sos için;

1/2 su bardağı süt

1/2 su bardağı toz şeker

90 gram tereyağı

1 adet limonun suyu

1 adet yumurtanın sarısı

1 paket vanilya

1 su bardağı toz hindistan cevizi 

 

YAPILIŞI: 

Yumurta ve toz şekeri bir karıştırma kabına alıp hafif beyazlaşana kadar iyice çırpın.
Bir sos tenceresine tereyağını alın ve eritin.
Eriyen tereyağınızın üzerine çikolatayı ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
Çikolatalı karışımınızı, çırparak yumurtalı karışımınıza ekleyin.
Kremalı sütünüzün (buttermilk) tamamını ilave edip karıştırmaya devam edin.
Ardından un, vanilya, karbonat ve tuzu eleyerek içerisine ilave edin.
Toz cevizi ilave edin ve bir spatula yardımıyla dışardan içeriye doğru karıştırın.
28×28 cm’lik kare cam fırın kabınızın içerisini yağlayın ve fırın kağıdınızı içerisine yerleştirin.
Kek harcınızı kabınızın içerisine alın ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.

Hindistan cevizli sos için;
Bir sos tenceresine toz şeker ve sütü alıp bir çırpıcı yardımıyla ocakta hafif ısıtın.
Ardından tereyağını ilave edip karıştırmaya devam edin ılık bir kıvama getirin ama kaynatmayın.
Ardından ocaktan alın.
Çırparak limon suyu ve yumurta sarısını ilave edin.
Ardından vanilya ve toz hindistan cevizini ilave edip karıştırın.
Sosunuzu bir karıştırma kabına alın ve üzerine streç film sarıp derin dondurucuda bekletin.
Tırtıklı bir duy taktığınız sıkma poşetine hazırladığınız sosu alın.

Birleştirmek için;
Kekinizi fırından çıkartıp soğutun.
Kekinizi 8 parçaya dilimleyin ve servis tabağına alın.
Üzerine hindistan cevizli sostan şekil vererek sıkın ve servis edin.