X
X

Kuru Meyveli Mozaik Pasta - Kuru Meyveli Mozaik Pasta Tarifi - Kuru Meyveli Mozaik Pasta Nasıl Yapılır?

Kuru Meyveli Mozaik Pasta

MALZEMELER

250 gr. tereyağı
2 paket pötibör bisküvi
8 – 10 yemek kaşığı toz kakao
8 yemek kaşığı pudra şekeri
2 adet yumurta
5 – 6 adet kuru incir
3 – 4 adet kuru kayısı
1 avuç kuru üzüm

Çikolata Sosu için;

150 ml. krema
1 tepeleme yemek kaşığı toz şeker – 30 gr.
150 gr. bitter çikolata
1 tatlı kaşığı tereyağı – 10 gr.

YAPILIŞI

Kuru incir ve kuru üzümü sıcak suda bekletin.

Bir tencerede tereyağını eritin ve ateşten alın.

Bisküvileri un ufak etmeyecek şekilde küçük küçük kırın ve tereyağını içerisine ilave edin.

İçerisine kakao ve pudra şekerini ilave edin.

Kayısı ve inciri, kuru üzüm boyutunda doğrayın.

Bisküvili karışımın içerisine ekleyin.

Ilınan tereyağını ekleyip bir spatula yardımıyla karıştırın.

Yumurtaları ve kuru meyveleri ilave edip karıştırmaya devam edin.

Kilitli kek kalıbınızın tabanına fırın kağıdı yerleştirin.

Karışımı içerisine ilave edin ve iyice bastırın.

Üzerine bir fırın kağıdı kapatıp derin dondurucuda 1 – 2 saat bekletin.

Çikolata sosu için;

Bir sos tenceresinde krema ve toz şekeri ısıtın.

İçerisine çikolatayı ekleyin ve karıştırarak çikolatayı eritin.

Ocağın altını kapatın ve tereyağını ekleyin.

Hazırladığınız sosu soğutun.

Birleştirmek için;

Dolaptan çıkardığınız mozaik pastanızı servis edeceğiniz tabağa alın.

Hazırladığınız ve soğuttuğunuz çikolata sosundan üzerine gezdirerek servis edin.