Skip to main content
 

Nevzine

234 kez izlendi

Kayseri'nin yöresel tatlarından Nevzine tarifi
Kayseri'nin yöresel tatlarından Nevzine tarifi

Malzemeleri ;

4 su bardağı un

2 yemek kaşığı tahin

2 yemek kaşığı yoğurt

1 paket kabartma tozu

1 paket eritilmiş margarin

1 çay bardağı sıvı yağ

250gr dövülmüş ceviz

Yapılışı;

Tüm malzemeleri karıştırıp elimizde ufalıyoruz. Cam kaba elimizle bastırıyoruz. Dilimliyoruz. Her dilimin üzerini yarım cevizle süslüyoruz. 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Soğuduktan sonra şerbetliyoruz.

Şerbeti

2,5 su bardağı su

2,5 su bardağı şeker

Püf noktası

Şerbet şekerlenmesin diye 12 çimdik tuz ekliyoruz.

Tatlımız soğuk şerbetimiz kaynar olacak.,

20 dk şerbetini çekmeli.

24.05.2015 Pazar 12:30  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)