Skip to main content
 

Burmalı Kadayıf

1.246 kez izlendi

Gaziantep'in yöresel tatlarından Burmalı Kadayıf tarifi
Gaziantep'in yöresel tatlarından Burmalı Kadayıf tarifi

MALZEMELER:

4 BARDAK ŞEKER

1 LİTRE SU

600GR YAĞ

700 GR TEL KADAYIF

350 GR TOZ FISTIK

YAPILIŞI:

SU VE ŞEKERİ ATEŞE KOYUP AĞDALANMASINI BEKLİYORUZ. KATI YAĞI ERİTİYORUZ VE ERİYEN YAĞI TEPSİYE DÖKÜYORUZ. KADAYIFLARI BÖLÜP İÇİNE FISTIKLARI ŞERİT HALİNDE YERLEŞTİRİYORUZ. BURARAK YUVARLAK YAPIYORUZ VE TEPSİYE YERLEŞTİRİYORUZ. 400 GR YAĞ ERİTİYORUZ VE ÜZERİNE GEZDİRİYORUZ. PİŞİNCE TERS DÜZ EDİYORUZ. ARTAN YAĞI TEKRAR ÜZERİNE GEZDİRİYORUZ. ŞERBETİ DÖKÜP SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ.

19.06.2015 Cuma 12:00  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)