X
X

Çerkez Tavuğu - Çerkez Tavuğu Tarifi - Çerkez Tavuğu Nasıl Yapılır?

3 kez izlendi • 12 Mart 2020

Arda'nın Mutfağı'nda Arda Türkmen tarafından yapılan Çerkez Tavuğu tarifi burada!

Çerkez Tavuğu

Malzemeler

Tavuğu Haşlamak için Malzemeler


1 adet bütün tavuk – 1 kilo 200 gram
1 adet soğan
1 adet havuç
1 adet kereviz sapı
Tuz
Tane karabiber
5 – 6 su bardağı su

Harç için Malzemeler


400 gr. ceviz içi
2 dilim büyük boy tost ekmeği
2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
2 tatlı kaşığı kişniş tohumu
6 diş sarımsak
2 çay kaşığı tuz
2,5 – 3 su bardağı tavuk suyu


Üzeri için Malzemeler

Zeytinyağı
Pul biber

Çerkez Tavuğu YapılışıTavuğunuzu bir tencereye alın.
İçerisine haşlamak için olan bütün malzemeleri alın ve tavuğunuzu haşlayın.
Haşlanan tavuğunuzu soğuması için bir tabağa alın.
Soğuyan tavuğunuzu çok ince olacak şekilde didikleyin.

Bir parçalayıcının içerisine cevizin yarısını ekleyin ve toz haline getirin.
Cevizler iyice toz haline gelince kalan cevizleri içerisine alıp hafif iri kalacakları şekilde çekin.
Bayat ekmek içlerini, ½ su bardağı tavuk suyunda yumuşatın.
Sonra suyunu sıkarak cevize ilave edin.
Toz kırmızı biber, sarımsak, tuz, havanda dövülmüş kişniş tohumunu ilave edip çekmeye devam edin.
Didiklediğiniz tavukları bir karıştırma kabına alın ve cevizli harcı iyice karıştırın.
Hazırladığınız Çerkez Tavuğunuzu servis edeceğiniz tabağa alın ve üzerine pul biberli yağ gezdirerek servis edin.