X
X

Kaburgalı Kuru Beyaz Kabak Dolması - Kaburgalı Kuru Beyaz Kabak Dolması Tarifi - Kaburgalı Kuru Beyaz Kabak Dolması Nasıl Yapılır?

137 kez izlendi • 29 Kasım 2013

Kaburgalı Kuru Beyaz Kabak Dolması

Malzemeler:
Yarım kg bütün kaburga 
1 bağ kuru beyaz kabak 
Yarım kg yağsız kuzu kıyma 
2.5 su bardağı pirinç 
2 adet soğan 
Yarım demet maydanoz  
1 tutam reyhan 
3 diş sarımsak 
1 çay kaşığı sumak ekşisi 
1 çorba kaşığı domates salçası 
1 çorba kaşığı biber salçası 
1 çay bardağı sıvı yağ 
Tuz, kimyon 

Kaburgalı Kuru Beyaz Kabak Dolması Yapılışı:
Kabaklar ipinden çıkartılıp kaynar suda haşlanır. Süzgece alınarak süzülmeye bırakılır. Diğer tarafta iç malzemesi için kıyma, yemeklik doğranmış soğan, pirinç, kıyılmış maydanoz, biber ve domates salçası, sarımsak, sıvı yağ, reyhan ve baharatlar eklenip malzeme özleşene kadar karıştırılır. İç malzemesi haşlanmış kabakların içine doldurulur. Tencereye bütün kaburga yerleştirilir. üzerine doldurulmuş kabaklar dizilir. Üzerlerine sıcak su ve sumak ekşisi gezdirilir. Kaynayana kadar harlı ateşte daha sonra kısık ateşte pişirilir.