Tokat'ın yöresel tatlarından Muhacir Pidesi tarifi burada!
Muhacir Pidesi
MALZEMELERİ ;
YARIM KİLO DANA KIYMA
6 ADET SOĞAN
2 TANE DOMATES
2 TANE YEŞİLBİBER
2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
4 SU BARDAĞI ILIK SU
2,5 YEMEK KAŞIĞI TUZ
ALABİLDİĞİNCE UN
YARIM KAŞIK TEREYAĞ
KARABİBER
PULBİBER
Muhacir Pidesi YAPILIŞI ;
SU, UN VE TUZU KARIŞTIRIP YOĞURUYORUZ VE DİNLENMEYE BIRAKIYORUZ. TENCEREYE ALDIĞIMIZ KIYMAMIZIN İÇİNE SOĞAN, DOMATES, KATIYAĞ VE BİBERİMİZİ EKLİYİP KAVURUYORUZ. BU ARADA DİNLENDİRMEYE BIRAKTIĞIMIZ HAMURUMUZU BEZELERE AYIRIP AÇIYORUZ. AÇTIĞIMIZ HAMURUN ORTASINA KASE KOYUP KENARLARINDAN 6 PARÇAYA AYIRIP ARALARINA ERİTTİĞİMİZ KATIYAĞI KOYUP TEKRAR KAPATIYORUZ. KATI YAĞ İLE YAĞLADIĞIMIZ TEPSİMİZE İLK AÇTIĞIMIZ HAMURUMUZU KOYUP ÜSTÜNE BÜTÜN HARCI YAYIYORUZ. DİĞER AÇTIĞIMIZ HAMURUMUZUDA ONUN ÜSTÜNE KAPATIYORUZ. EN SON ÜZERİNE KATIYAĞIMIZI DÖKÜP KARELEREBÖLÜP 180 DERECEDE ISINMIŞ FIRINIMIZA ATIYORUZ.