X
X

Simit Kebabı - Simit Kebabı Tarifi - Simit Kebabı Nasıl Yapılır?

387 kez izlendi • 26 Aralık 2013

Simit Kebabı

Malzemeler:
750 gram kebaplık kuzu kıyma
1 çay bardağından az fazla köftelik simit(bulgur)
1 çorba kaşığı nane
2 çorba kaşığı acı kırmızı biber
Tuz 
Karabiber
1 rendelenmiş soğan 

Üzeri için:
Domates ve biber 

Simit Kebabı Yapılışı:
Simit ılık su ile ıslandıktan sonra kıyma ile yoğurulur. Bütün malzemeler eklenip el ıslatılarak yoğrulmaya devam edilir. Yoğurulduktan sonra şekil verilerek kebap şişine geçirilir. Şiş etin içinden çekilerek çıkartılır ve kebaplar yağlı kağıt üzerine dizilir. Domates ve biber ile süslenerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir.