Kayseri'nin yöresel tatlarından Yağ Mantısı tarifi burada!
Yağ Mantısı
MALZEMELER
HAMURU İÇİN:
2 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
2 YEMEK KAŞIĞI SİRKE
3 SU BARDAĞI SÜT
1 PAKET YAŞ MAYA
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
1 YUMURTA
ALDIĞI KADAR UN
1 LİTRE SIVI YAĞ
İÇ HARCI İÇİN;
200 GR KIYMA
BİR MİKTAR KARABiBER
BİR MiKTAR TUZ
BİR ÇAY KAŞIĞI KIRMIZI TOZ BİBER
SOSU İÇİN;
6-7 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
5-6 DİŞ SARIMSAK
1 TUTAM TUZ
1 YEMEK KAŞIĞI EV YAPIMI SALÇA
4-5 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ
Yağ Mantısı YAPILIŞI ;
Yumurta, süt, yoğurt, maya, sıvıyağ , 2 yemek kaşığı sirke karıştırıyoruz. ve un ile hamur yoğrulup mayalandırılır. Hamuru açtık ruletle kesilir. İç harcı için kıyma , kırmızı toz biber ve tuz karıştırılıp ortalarına yarım ceviz büyüklüğünde koyduk. Bol yağda kızartılır. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salça sosu dökülür.