X
X

Devlet Bahçeli MİT görevlisidir!

17.12.2015 Perşembe 11:59 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Eski Kültür Bakanı, yazar, fikir ve düşünce insanı Namık Kemal Zeybek dün gece Abbas Güçlü İle Genç Bakış'ta üniversite öğrencileriyle buluştu. Gençlerle fikir ayrılığına düşen ve Türklük tanımında buluşamayan Zeybek MHP'nin neden kan kaybettiğini ve Milliyetçilik söylemlerinin dününü bugününü anlattı.

50 yılı aşkın siyaset yaşamıyla ülkücü camianın önderliğini yapan Eski Kültür Bakanı, yazar, fikir ve düşünce insanı Namık Kemal Zeybek dün gece Abbas Güçlü İle Genç Bakış'ta üniversite öğrencileriyle buluştu. Gençlerle fikir ayrılığına düşen ve Türklük tanımında buluşamayan Zeybek, MHP'nin neden kan kaybettiğini ve Milliyetçilik söylemlerinin dününü bugününü anlattı.

İşte programdan satır başları:

MHP ve Devlet Bahçeli

- Devlet Bahçeli uzun zamandır benimle görüşmüyor. MHP'lilere siz "Bahçeli'den daha akıllısınız sözüne bakmayın mutlaka koalisyona girin" dedim. Onlarda, bu ülke hükümetsiz bırakılmayacak dedi ama bırakıldı.

- Bahçeli orada tek adam. Otokrat birisi.

- Meral Akşener gibi bir siyasetçi kızdın diye birdenbire siyasetin dışına atılır mı?

- MYK’da fikrimi söyledim diye toplantılara çağrılmaz oldum. Hukuksuzluğa bakın. Kurultay beni seçiyor ama toplantılara çağrılmadım.

Devlet Bahçeli MİT görevlisidir!

Devlet Bahçeli, Ülkücü Asistanlar Derneği Başkanı idi, onu da alalım dedim. Tanımıyorum ama böyle bir zat duyuyorum dedim. Ramiz Ongun’un itirazı oldu. Dedi ki “o MİT görevlisidir olmaz”. "Alpaslan Türkeş bunu bilmiyor mu?" diye sordum, biliyormuş. Onu uzaklaştırırsak bilmediğimiz bir görevli gönderirler ben onu değerlendiriyorum dedi. Ben bu hadiseye rağmen MİT’te bizim diye düşündüm. Sonradan şunu anladım bir insanın bir partili olup MİT’te çalışması başka bir şey, MİT adına o partiye, o partili gibi görünmesi başka bir şey.

MHP neden koalisyon kurmadı?

- AKP koalisyon yapmak için görüşmedi; ama, Devlet Bahçeli Bey iyi bir siyasetçi, enerjik bir insan olsaydı, Kılıçdaroğlu’nun teklifine yakınlaşsaydı "bizim ile yap" diye koştururlardı. Kılıçdaroğlu, seni başbakan yapalım diye teklif ettiğinde kızdı. “Ahlaksız teklif ”dedi. Neresi bunun ahlaksız teklif..

Erdoğan mı, Bahçeli mi diye sorsanız...

- Bir Genel Başkan, başbakan olmak istemiyorsa, ne olmak istiyor?  Devlet Bahçeli iktidar olmak istemiyor. Şuan ki iktidarından memnun.

- "Tayyip Erdoğan mı, Devlet Bahçeli mi?" sorarsanız, Bahçeli derim. Gerçi, Devlet Bahçeli, Erdoğan iktidarı için ne mümkün ise onu yapıyor. Farketmiyor yani.

- Bahçeli, Erdoğan'ın rahatsızlığında "Sayın Başbakana bir şey olursa Türkiye kaosa girer" dedi. Böyle birşey olabilir mi?

- Meclis Başkanlı'ğını altın tepsi ile AKP’ye teslim etti.

Siyaset nedir?

- Bir tarafınızda inançlarınız, ilkeleriniz, ülküleriniz, olacak, bir tarafta da hayatın gerçekleri vardır.

- Siyaset, pür ülkecilik ile yürümez. Pür ülkecilik yaparsanız ona ütopizm(hayalcilik) denir. Ülküleriniz, görüşleriniz olmaz ise, oportünist (fırsatçı) olursunuz. Siyaset ikisinin arasında gerçekçi bir yoldur.

Türk Milliyetçiliği

-“Türk milleti” büyük Türklüğün parçasıdır. Özüne özgü bir kişiliği vardır.

- Irkçı değildir. Din esası vardır. Sanayi çağının modeline göre Cumhuriyet bir millet meydana getirdi. Her kavimden insanları birleştirir. Sanayi çağı ulus devletler içinde ulusları meydana getirdi. Birçok anadili başka olanlar "biz Türk’üz" diye iftihar ile söylediler. Bize Türk adını dünya verdi.

- Osmanlıda en son Türkçülük doğmuştur.

- Son iktidar döneminde Türklük kavramından vazgeçildi, Türklük bir etnik grup haline dönüştürüldü. Çatı kavramı olmaktan vazgeçildi. Bu işi derinleştiren AKP iktidarıdır.

- Atatürk, Türk’e aşıktır. İnsan ve doğa sevgisi ve bilimin önderliğine iman. Atatürk ,Türk derken hem dünya Türklüğünü, hem de Türkiye’de yaşayan bütün yurttaşları kast eder.

Ülkü ocakları neden kuruldu?

Ülkü Ocakları'nı ben kurdum. 1965’e geldiğinde "Komünist Gençlik" kabarıyordu. Üniversitelerde fikir kulüpleri kurulmuştu. Sonra onlar federasyon haline geldi. Şunu gördük sadece parti bünyesinde teşkilatlanmak yetmiyor. Milliyetçi toplum olarak bizde üniversitede teşkilatlanmalıyız.

- Muzaffer Özdağ vardı -Ümit Özdağ’ın babası- danışmanımızdı. Onun ile istişare ettik. Tüzüğü yazdı. Adını Ülkü Ocağı koyduk.

- 12 Eylül mahkemelerinde iddia edildiği gibi silahlı güç kullanarak darbe ile iktidara gelmek gibi bir düşüncemiz hiç olmadı. Hareketin 2. adamı iddiası ile tutuklandım 33 ay hapis yattım. Sonra aklandım.

Tuğrul Türkeş’in AK partiye geçmesi

Baba Türkeş olsaydı istemezdi diye düşünüyorum. Bir karar verdi yaptı. Ben AKP’ye kökten karşıyım. Tuğrul Türkeş’in yanlış bir karar verdiğini düşünüyorum. Ama onu bunu yanlışa iten ne, onu da sorgulamak lazım.

Türk Toplumunda Bilim

- Ocağımızı batıran Yavuz Sultan Selim'dir.  Fatih zamanında bilim ve felsefe çok önemliydi.

- Atatürk, akıl ve bilimi Türkiye’ye soktu. Atatürk’ten sonra, Atatürk ve İnkılapları diye doktrin icat edildi. Adına "Atatürkçü Düşünce Sistemi" denildi. İnsanlar bunun üzerine yemin ettirildi. Atatürk’te donduruldu.

-1910 yılına kadar Osmanlı’da medreselerde matematik yok. 1910 yılında Ziya Gökalp koydurdu. Atatürk, geometri kitabı yazdı. Atatürk’ten sonra bu terk edildi.

- Bugün, Türkiye’de ithalata yönelik bir ekonomi dayatıldı. Bu felakettir. Özal'lı yıllarda ihracat ekonomisiydi.

- Esas olan bilim zihniyetidir. Bu toplumda olmayan bir şey Amerika’da var. O da bilime önem verme. Dedikleri hiçbir şeyi yapmayalım; ama, yaptıkları her şeyi yapalım. Biz üretmeliyiz.

- Türkiye'de bir buluş ortaya konulursa izin verilmez. Müslümanlardan "mucit" çıkmaz. Adına "Müslümanlık" denilen şu yaşayan Müslümanlık, telkin edilen, okutulan, kafaları donduran bir din var. İndirilmiş ve uydurulmuş. Bu din asırlardan beri yaygındır.

SON BÖLÜMÜ İZLE:

ABBAS GÜÇLÜ İLE GENÇ BAKIŞ VİDEOLARI