X
X

MHP hükümette olsaydı dış politikada ne yapardı?

03.03.2016 Perşembe 15:37 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

1 Kasım Seçimlerinin ardından MHP'de sular durulmuyor.. Genel Başkanlığa adaylığını açıklayan Sinan Oğan, dün gece (02.03.2016) Abbas Güçlü ile Genç Bakış'ta öğrencilerin zor sorularını cevapladı!

1 Kasım Seçimlerinin ardından MHP'de sular durulmuyor.. Genel Başkanlığa adaylığını açıklayan Sinan Oğan, dün gece (02.03.2016) Abbas Güçlü ile Genç Bakış'ta öğrencilerin zor sorularını cevapladı!

İŞTE PROGRAMDAN SATIR BAŞLARI:

MHP’de Neler Oluyor?

-Ülkücüler hep elinde sopa, kavga dövüş eden olarak biliniyor. Ama ülkücülerde entelektüel ve kitap okuyan insanlardır. Algıyı yönetme sorunumuz var.

-Koalisyonu istemeyen AKP ama bütün her şeye hayır diyen MHP gibi oldu.

- MHP ırkçı bir parti değil. Bana oy veren Kürt vatandaşlarımız var.

- MHP Türkiye’nin sigortası ve bel kemiğidir. 47 yılda 2 Genel Başkan görmüş bir partiyiz.

-Kasım’dan sonra 2 milyon oy kaybetmişiz Gitmediğiniz yer sizin değildir. Kucaklamadığınız insan sizin değil. Siyaset konuşma, dokunma işidir.

- Bu kadar televizyona bağlı bir toplumdan uzak durup siyaset yapıyorsanız nasıl anlatacaksınız derdinizi. Milletvekili iken televizyonlara çıkmak, Genel Merkez’den izin almaktan zorlanıyordum.

- MHP’yi gençleştirmek lazım. MHP’ye genç bakış lazım. Gençlerden zarar gelmez.

- MHP’nin en büyük sorunu kendisini başka partilere göre konumlandırması.  MHP dedi ki parlamento başkanlığı seçiminde HDP’nin oy verdiği yere biz oy vermeyiz. Biz olsaydık HDP’ye göre şekillendirip HDP’nin bir köşeye hapsettiği parti olmayacaktı. Anayasa Komisyonunda yan yana oturacaksın.  Parlamento seçimlerinde biz onun ile aynı yerde durmuyoruz diye çelişkide durmayacaksın.

-Biz Türkiye Cumhuriyeti devletinin içinde  herhangi bir yapıyı kabul etmiyoruz. Devlet tektir. MHP’yi  ele geçirmeye çalışan cemaat yapısı, paralel yapı var. Biz buna karşı da mücadele ediyoruz.

- İhraç edilme gerekçelerim çok geçersiz gerekçelerdir. Niye tweet atmışım, niye facebook sayfama benim birileri yorum yazmış. Suçun şahsiliği ilkesi var. Ben sabahtan akşama kadar oturup nöbet tutamam ki. Fransız Üniversitesi’nde “Ermeni Soykırımı yoktur, Ermenilerin Türklere karşı yaptığı soykırım vardır ”dedim,ihraç sebebi oldu.

-Şu an mahkeme yolu ile üyeyim.

-Genel başkana rakip iseniz didik didik edilirsiniz. Ve Azerbaycan ile ilişkisi var deniliyor. Valla yok. Bize böyle para vermeyi düşünen varsa getirsin, alacağım. Ben Ankara’da gıdım gıdım Türkmenlere para topluyorum.

-Başarılı milletvekiliydim. Iğdır’da MHP 3. parti iken  1. yaptık. hem de Türkiye’de tek birinci olduğu yer Iğdır oldu.

-MHP’nin  iktidara alternatif olamaması, pasif durumu bizi rahatsız etti. MHP’nin kendini sorgulaması lazım.

-Genel Başkanımız 19 senedir bu harekete hizmet etmiştir, bayrağı devretme zamanı gelmiştir.

-Tüzüğümüze göre delegelerimizin 5’te 1’i noter kanalı ile müracaat ettiği taktirde kayıtsız ve şartsız kurultaya gitmemiz gerekiyor. Yaklaşık yarısı kadar bir imza verdik.Genel Başkan “İster 1000 imza toplayın bize gelmeyin mahkemelere gidin" dedi. Gitmek zorunda kaldık. İnşallah mahkeme müspet bir karar verecek ve kurultaya gideceğiz. Devlet Bahçeli kaybedecek ve ben kazanacağım. Benim sözüm var, seçime girersek %30’u alacağım.

Erken seçim olur mu?

İktidar MHP’yi baraj altında bırakıp 400’ün üzerinde bir oy ile seçimlerden çıkmak gibi bir hedefi olduğu düşüncesindeyiz. O yüzden şuan hazırlıklar yapıyoruz. Mevcut yapı ile gidilmesi MHP’yi belirsiz bir sürece sokacaktır.

Anayasa Değişikliği – Başkanlık Sistemi

-Başkanlık sistemi gelirse hangi sorunlar çözülecek?

-MHP’de takır takır iller kapatılıyor. Bunun neresinde demokratiklik?

- Anayasayı demokratikleştirerek ona bağlı siyasi partiler kanununu demokratikleştirerek yapacağız. Anayasada bir yeniliğe ihtiyaç var. İlk üç maddeye dokunmadan bunu yapacağız.

- Lider odaklı bir yapıyı daha da lider odaklı bir yapı haline getirirseniz o zaman sizin hiçbir hükmü şahsiyetiniz kalmaz.

- Kurumlarda güçler ayrılığı ilkesini ortadan kaldırıp tek bir gücün eline bütün yetkiyi verirseniz çok sıkıntısını yaşarsınız.

- Anayasayı bir defada ben ihlal ediyorum derseniz demokrasi gelmez. Anayasa Mahkemesinin kararı beni bağlamıyor derseniz olmaz. Bu kadar kurumları yıpratmayalım.

MHP Genel Başkanı Olursa..

- Gücünü gençlerden alan bir partide gençler daha çok temsil edilecek.

- Kadının elinin değmediği siyasetten hayır gelmez.

- Kendimizi 3 dönem ile kısıtlayacağız.

- Kendimizin üzerine bir kurum getireceğiz. Türk töresinde ak sakalılar meclisi var. Yaşını başını almış, bilgili Türkiye genelinden 200 kişiyi seçeceğiz. Genel Başkanın da üstünde olan üst kurul olacak. Bunlara biz Ak Saçlılar diyeceğiz.

Türkiye’de Neler Oluyor?

- Türk milleti milliyetçidir. Recep Tayyip Erdoğan “One Minute” diyor. Millet hemen coşuyor. Bu aslında Türk Milliyetçilik damarlarına oynan bir oyundur.

- HDP’nin yaptığı etnik temelli bölücülüktür.

- Türkiye’de önce orduya sonra yargıya kumpas yapıldı. Sonra eğitime, sonra güvenliğe kumpas yapıldı. Bunlara güven şimdi tamamen sıfırlandı.

- Teröristin cenazesine giden bir parti milletvekili olamaz. Teröristler ile kucaklaşan bir yapı olamaz.

- Biz bu çözüm süreci yanlış, PKK bu süreçte güçlenecek dedik. Bunların amacı ayrı bir devlet kurmak.

- PKK’nın Türkiye’de şirketleri var. PKK bir holding haline gelmiş. Türkiye’nin bir çok ticaretin sahasında var.

Dış Politika

- İlk defa hem müttefiki, hem mücadele ettiği ülkeler Türkiye’nin düşmanları ile iş birliği halinde. Hem Amerika hem Rusya ile düşmanız.

-Ortadoğu’nun lideri olacaksanız Arapça bilen büyükelçiniz olacak, maalesef yok.100 senedir Ermeni Meselesi ile uğraşıyoruz. 2 tane Ermenice bilen Büyükelçimiz vardı.  Rusça bilmeden o tarihi anlayamazsınız.

- Ruslar bilerek  uçak düşürmeye mecbur bıraktı. Ruslar 1 uçağı da, 5 uçağı da feda eder.

- Mısır’ın Arap coğrafyasının lideri olduğunu bileceksiniz. Rabia işareti yaparak Mısır’da devrim yapacağınızı zannetmeyeceksiniz. Süveyş kanalını kapattı. İş adamlarımız perişan halde.

- Libya’da kanalizasyon çukurunda Kaddafi öldürüldüğünde devamında o bölgedeki petrolün İtalyanlar, Fransızlar, İngilizler tarafından peşkeş çekileceğini biliyor olmanız lazım.

- Atatürk Ortadoğu bataklığından özellikle uzak durmuş. “Komşularımızın toprak bütünlüğü bizim için en önemli meseledir” demiş. Atatürk’ün bu öğütünü dinleselerdi bu olmazdı.

- Büyük devletlerin dünyayı yönetme anlayışında tesadüflere yer yoktur. Condoleezza Rice 2003 yılında Kuzey Afrika’dan ta Çin seddine kadar olan bir coğrafyada 22 ülkenin sınırlarının ve rejiminin değişeceğini buna göre bir hazırlık yaptıklarını söylemişlerdi.

MHP hükümette olsaydı dış politikada ne yapardı?

- Biz hükümette olsaydık şuan meselenin sadece Suriye rejimi olmadığını bilirdik. Şu an İran ile savaşılıyor orada Suriye ile değil.

- Rusya’nın orada kolay kolay bu işleri bırakmayacağını bilirdik. Orada rejim ihraç etmeye kalmazdık.

- Türkiye’den gelip her geçene elini kolunu sallayarak geçmesine müsaade etmezdik. Türkiye bir dönem eli silahlının, teröristin Türkiye üzerinden geçmesine müsaade etti. Niye çünkü bunlar gidecek Esad’ı devirecek şeklinde bir düşünceye sahipti. Bir süre sonra o cehennem ortamında radikalleşip IŞİD’e kayacağını da hesaplayamadı.

- İsrail ile İran’ın Suriye’de iş birliği yapabileceğini anlayamadı, Amerika ile Rusya’nın Suriye’de müttefik olabileceğini hesaplayamadı. Dolayısı ile dış politika bir ön görü meselesidir.

- Sayın Davutoğlu Stratejik Derinlik kitabı yazdı. Ortadoğu allak bullak oldu. Şimdi de İpek Yolu Türk dünyası kitabı yazıyormuş. Gözünü seveyim başbakan ne olur yazma bu kitabı.

ABBAS GÜÇLÜ İLE GENÇ BAKIŞ VİDEOLARI