X
X

Gürsel Tekin; "Kimse kurultaydan bölünme beklemesin!"

23.02.2012 Perşembe 15:29 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, cesur sorulara çarpıcı yanıtlar verdi!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin merakla beklenen kurultaya dört gün kala Genç Bakış'ta gençlerin karşısına çıktı, cesur sorulara çarpıcı yanıtlar verdi!

 

 
İşte dün gece Amasya Üniversitesi'nden canlı yayınla ekrana gelen Genç Bakış'ın geniş özeti;

Kurumlar arasında kavga var
- Devletin varlığını temsil eden dört kurumda ciddi kavga var. Bu kavgahukukun oturmamasından kaynaklanıyor.
- Başbakan kimse çatışma beklemesin diyor. Elbette beklemiyoruz.Devletin kurumları arasında çatışmayı kim bekleyebilir? Ama birproblem var ve bunun sorumlusu Başbakan'dır.

Cumhurbaşkanı'na yakışmadı
- Cumhurbaşkanı'nın esas görevi Anayasa'yı ve yasaları korumaktır.Maalesef Cumhurbaşkanı MİT Yasası gibi önemli bir yasayı beş dakikadaonayladı. Bu bir demokrasi aybıdır. Cumhurbaşkanı'na yakışmadı.
- Özel yetkili mahkemeleri kaldırın dedik olmaz dediler şimdi kendilerinedokununca kaldırmak istiyorlar.
 
Dinimizi ailemizden öğrendik ne AKP vardı ne Erdoğan
- Elhamdülillah biz dinimizi imanımızı ailemizden öğrendik. Ne AKPvardı ne Recep Tayip Erdoğan. Hepimizin inançları vardır.  Ama inançlayönetim farklıdır. İktidarların, devletlerin dini imanı olmaz. Sayın Başbakanbalkon konuşmasında hepinizin güvencesi olacağım dedi. Bu ülkede farklıazınlıkların, farklı inançların güvencesi kim olacak? Dini siyaset malzemesi haline getirmek dine verilecek en büyük zarardır.    Din bir yaşam biçimidir. Din iman dersi verenlere sormak isterim hangi kurallar içerisinde yaşıyorsunuz. Dinimizde haram, yalan, iftira var mı?

Yandaş medyanın güvencesi biz olacağız
- Ana haberlerde AKP açık ara birinci, CHP ikinci. Ana haberden sonra CHPbirinci. Sanki CHP yönetiyor ülkeyi. 
-AKP'nin kadrolarına baktığınızda 12 Eylül dahil olmak üzere her dönemde görevdeler. Yani AKP 40 yıldır iktidar. CHP 50 yıldır iktidar değil. Ama bütün olumsuzluklardan CHP sorumlu tutuluyor. Faili meçhulleri çözeceğiz diyorlar. Bugün Başbakan'ın yardımcıları faili meçhullerin olduğu dönemde görevde. 
- Medyanın muhalefeti dövmesinin bir bedeli yok. Ama yiğitseniz iktidarı dövün. Gazeteci, iş adamı, siyasetci... Herkes bir şekilde bedel ödüyor. Biz iktidara gelince böyle olmayacak. Bugün yandaş dediğimiz medyanın güvencesi biz olacağız.
 
CHP bölünmez
- Parti içindeki diyalog en büyük eksiklerimizden bir tanesi.- Geçmiş dönemlerde kendimizi yenileyemedik. Umut ediyorum bu kurultaydan sonra CHP tamamen halka dönükbir parti olacaktır. - 25 kurultay yaşamış bir insan olarak ilk kez bu kurultayda bu kadar heyecanlanıyorum.- Daha özgürlükçü, daha demokratik bir anayasa vaad eden partilerin tüzükleri yani kendi anayasalarının hepsi antidemokratik. O yüzden yapacağımız bu kurultay beni çok heyecanlandırıyor. Tüm partilere örnek bir tüzük olacak. Herkes CHP nasıl demokratik bir tüzük yapıyor görecek. Kavga, gürültü, CHP bölünecek haberlerine bakmayın. Hiçbirşey olmaz. CHP örgütü son derece duyarlıdır. Ne yapacağını çok iyi bilir. - Bu tüzükte yapılan en büyük değişikliklerden biri şu; gençler ve kadınlar bağımsız örgütlenecek. Bu vesileyletüm gençleri ve kadınları CHP'ye davet ediyorum.

Yüz tane lider çıkarırız
- Bizim lider arayışımız olsa yarın hayata geçiririz. CHP yüz tanelider çıkarabilecek bir partidir.
 
Kimse CHP'nin eksenini kaydıramaz
- CHP'de kayması söz konusu olamaz. Biz sosyal demokrat bir partiyiz.Farklı görüşler olacaktır. Bunlar bizim zenginliğimizdir. CHP'nin eksenini kimse kaydıramaz.

Nur Serter'e yapılan kınıyoruz, dava açacağız
- Nur Serter'e yapılanı şiddetle kınıyorum. Bu programı yapanı da, yayınlayan televizyonu da kınıyorum. Büyük bir kabahattir. Dava açacağız.
 
İspatlayamazsam siyaseti bırakacağım!
- Eğer CHP söylendiği gibi belediyelerin öğrenciye burs vermesiniengellediyse ben bugün istifa edeceğim, siyaseti bırakacağım. Biz,  sadece belediyeler burs vermesin, diğer kurumlarda versin dedik. Ama Anayasa Mahkemesi tüm bursları kaldırdı. Şimdi sayısal çoğunluk var. Gelsinler Anayasa Mahkemesi'nin aldığı yanlış kararı düzeltelim.
 
Kaddafi'nin katledilmesinde iktidarın payı çok büyük
- 1974'te Kıbrıs Harekatı'nda bütün dünya Türkiye'ye sırtını dönerken sadece Kaddafi bize bir takım olanaklar sağladı. Ve ne yazık ki Kaddafi'nin öyle hunharca katledilmesinde bu iktidarın çok büyük payı var. İktidar oradaki muhaliflere para gönderdi. Bunu her zaman kınadık, kınıyoruz.
 
Ne oldu da sabrınız taştı?
- Türkiye ile Suriye arasında çok iyi ilişkiler vardı. Şimdi ne oldu da sabrınız taştı. Bir başka ülkenin içişlerine müdahale ederek, egemen güçlerin bizlere dayatmış olduğu projelerle onları  zorlayarak yürütülen bir dış politikanın kabul edilmesi mümkün değil.
  
Parlamentodaki ücretler haksızlık
- Eğer bu ülkede 500-600 milyon maaş alan vatandaş varsaparlamentodaki ücretler çok yüksek. Haksızlıktır ve adaletsizliktir.
 
CHP mağdurların ve mazlumların partisi olacak
- Uludere olayına duyarlıyız. CHP bundan sonra mağdurların vemazlumların partisi olacak merak etmeyin.
 
İktidar bizim projelerimizi uyguluyor
- CHP iktidarında harçlar tamamen kaldırılacaktır. Kesin.
- Seçim döneminde burslar ile ilgili çok ciddi altyapıları olan 41 projemiz vardı. İktidar bunlar uygulanamaz dedi. Ama şimdi bir kısmıadım adım uygulanıyor. Örneğin İntibak Yasası şu anda uygulanıyor. Sayın Başbakan bizim Kolay Askerlik projemize çok öfkeli başlamıştı. Şimdi  bedelli askerliğe dönüştürüldü, o da hayata geçiyor.  Önümüzde ki günlerde Aile Sigortası da hayata geçecek. Biz asgari ücret tutarında burs verilmesini taahhüt ediyoruz ve bu da hayata geçebilicek bir proje.
 
Kanal açacağım diyen iktidarın Van'ın sorunlarını çözemiyor?
- Somali'de ne yaşanıyorsa Van'da da o yaşanıyor. Somali'de insanlaraçlıktan ölüyor. Van'da soğuktan. Bu kadar devasa projeleri olan, kanalaçacağım diyen bir iktidarın Van'da halen bu sorunları çözememesini anlamış değilim. 
 
Parlamentoda kendimizi ifade edemiyoruz
- Siyasi parti liderlerinin salı günleri Türkiye ile ilgili düşüncelerini ifadeedebilecekleri bir tek yer vardı; TRT 3. Sayın Başbakan kapattı. TRT'nin saatleri sınırlandırıldı. Böyle bir şey olabilir mi?En demokratik mekanizmanın işleyeceği parlamentoda kendimizi ifade edemiyoruz. 
 
Milletin bağrından çıkan sadece muhtarlar
- Eğer millet iradesinin Meclis'e yansımasını istiyorsanız, Siyasi Partiler Yasası'nın  değişmesi gerek.  Siz şimdi kendimilletvekillerinizi seçebildiniz mi? Tayinli milletvekilleri seçtiniz. Milletin bağrından çıkan bir tek muhtarlar var.

ABBAS GÜÇLÜ İLE GENÇ BAKIŞ VİDEOLARI