X
X

Oktay Vural: "Elbette AKP'nin yaptığı iyi şeyler de var!"

04.05.2012 Cuma 10:19 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Abbas Güçlü ile Genç Bakış'a konuk olan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'dan çarpıcı açıklamalar...

Siyasetin renkli siması MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Çarşamba gecesi Abbas Güçlü ile Genç Bakış'a konuk oldu. Başkent Üniversitesi'nden canlı yayınla ekrana gelen Genç Bakış'ta gençler sordu Oktay Vural her zamanki farklı tarzı ile gündeme dair önemli değerlendirmeler yaptı.

İşte Vural'ın açıklamaları;

Herhalde 19 Mayıs’ı darbe, Atatürk’ü darbeci gördüler?
- 19 Mayıs Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcıdır. Kim bundan rahatsız olabilir? Elini tutan mı var, törenleri istediğin gibi düzenle. Ama adeta cumhuriyetle hesaplaşma var.

Heralde 19 Mayıs’ı darbe, Atatürk’ü darbeci gördüler? O noktaya mı götürmeye çalışıyorlar anlamıyorum.

Belki de MHP'de kadro değişir
- Bizi iktidara getirdiler de hayır mı dedik? Ama bugün tercihleri etkileyen başka parametreler var. Mağdur edebiyatı yapanların nasıl mağrur olduğunu, oyların nasıl devşirildiğini görüyoruz.

- Bizim önce yapmamız gereken Genel Başkanımızı başbakan yapmaktır. Biz bir kadroyuz ve bu amaç için çalışıyoruz. Belki de kadro değişir.

Süt politikasının devam etmesi gerek
- Eğer o sütler bozuksa bunu yapanlar, getirenler sütü bozuk insanlardır. Sayın Başbakan çıkıp; "Görün bakın sütsüz bir nesil yetişti biz süt verince dokundu onlara" derse şaşırmayalım.

- Süte talep artarsa hayvancılığa da talep artar. Et fiyatları düşer. Süt politikasının devam etmesi gerekiyor. İnşallah fındık da dağıtırlar.

Kreş mi koyacaklar liselere?
- Daha bu bir taslak, ortaya çıkmadı ama lisede evliliğe izin gelirse ne yapacaklar, kreş mi koyacaklar liselere?

Elbette yaptıkları iyi şeyler de var
- Elbette yaptıkları iyi şeyler de var. Mesela bizim bankacılıktaki mali düzenlemelerimizi devam ettirmelerini, bölünmüş yolları, sağlığı tek hizmet olarak yapmasını doğru buluyorum ama cepten ödemelere karşıyım.

- MHP zamanından beri demir yolları ihalelerin bir çoğunu yapan benim. Bunları yaparken malzemeleri biz üretmeliyiz ki harcadığımızdan daha fazla katma değer kazanabilelim. Bu bakımdan bu tür politikaları elbette dogru buluyorum. Bu millet bir takım şeyleri doğru bulmuştur o yüzden oy vermiştir.

- 1 yılda bir haftalık tatil yapmayanların sayısı 61 milyon. Yeni bir giysi ihtiyacı olup da alamayanlar toplumun yüzde 40'ı. Nasıl bir Türkiye'de yaşıyoruz?  Hane halkının borcu 2002'de yüzde 4'tü bugun yüzde 45. İnsanlar borçlanıyor. Borçlanan insanlar istikrar bozulursa faizler artar diye tehdit ediliyor.

- Ekonomimiz iyi gitse, rekabet  gücümüzün artması, işsizliğin azalması lazım. Tasarruf yüzde 24 iken yüzde 12 oldu. Bu yüzden ekonomide eleştirilcek yönleri de var dogru yönleri de.

Başbakan takımların transferlerine bile karışıyor
-Maşallah haber programlarından spor programlarına kadar bir siyasi dizi ve bir baş aktörü var. Günde beş on yerde konuşuyor, her sözü flaş flaş flaş! Köşe yazarlarının, programların ana konusu. Böyle bir ortamda muhalefetin kendini ifade edebileceği bir alan kalıyor mu? Geçen sene, Recep Tayyip Erdoğan'ın yer aldığı yazılı basının reklam eş değeri 1.3 trilyon dolar!

- İşsiz iş istiyor. Ben kimseye iş vermek zorunda değilim diyor. Memur zam istiyor işsiz olanlarla tehdit ediyor. Doktorlar iğne yapmasını bilmez. Çiftçimize ananı da al git. Şehitlerimize yan gelip yatma yeri değil. Nasibini almayan var mı Başbakan'dan?

- Seçim öncesi, MHP'nin tüm yöneticileri izleniyor, dinleniyor. Partinin önünde devletin dinleme araçları var. Kim bunun sorumlusu? Referanduma herkes evet pankartıyla çıkmak zorunda kaldı. Hangi meslek örgütü konuşabiliyor? Takımların transferlerine bile karışıyor.

Bu baskın zihniyeti kınıyorum
- Köşe yazarlarına dükkan senin bunu kov diye söyleniyor. Muhalefet yetersiz diye muhalefeti de suçluyor.

- Ben bu baskın zihniyeti kınıyorum. Yargıyı siyasallaştırdığını, yasamayı, medyayı ve sivil toplum örgütlerini kontrol ettiğini görünce özgürlük diyorum. Daha önce ya özgürlük ya ölüm denirdi. Bugün demokrasilerde ya özgürlük ya bilgi. Bilgi olmadan özgürlük olmaz, demokrasi olmaz.

- Bana hep cesaretlisin diyorlar. Ne demek ya? Bu ülkenin hepsi cesaretli olmalı. Demek öyle bir korku imparatorluğu var ki insanlar endişe içerisinde.

- Demokrasiyi araç olarak algılayanlar demokrasiyi özümsemeyenler. Ben inadına demokrasi, inadına özgürlük diyorum.

- Ben 12 Eylül'de Enver Paşa'ya karşı durdum. Bugün de aynı şekilde bu darbeci zihniyete karşı duruyorum. Bunun deşifre edilmesi gerek.

Hiçbir zaman dilsiz şeytan olmadık
- Meclis’te beni hep ayakta, itiraz ederken gösteriyorlar. Evet itiraz ediyorum çünkü gelişmeler anlık oluyor. O anda hemen tepki koymanız gerek. Bu şekilde birçok önergeye direnebiliyoruz. Biz hiçbir zaman milletin hakkının yenildiği yerde, haksızlık karşısında susan dilsiz şeytan olmadık.

Cumhurbaşkanlığı seçimi, türban, seçmeli Kur'an dersi... Demokrasiyi çalıştırmak gerekti, yaptık!
- 4+4+4, zam+zam+zam oldu.  Benzine, doğalgaza ve elektiriğe katmerli bir zam geldi. Zaten bunlar hep böyle sisli zamanları severler. 4+4+4 diye gündem oluşturdular sonra zam yaptılar.

- Biz 4+4+4’e karşı çıktık. Okula başlama yaşı olarak 5 yaş uygun değildir dedik, liselerin 3 yıl olmasını öneriyoruz.

- Biz Kur’an-ı Kerim’in ve peygamber efendimizin hayatının isteyen her öğrenciye seçmeli ders olarak verilmesini ve bu milletin dinini, diyanetini iyi öğrenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Biz zaten MHP olarak 1977 yılında Kur’an-ı Kerim’in seçmeli ders olması için bir imza kampanyası başlatmıştık. O yüzden biz 4+4+4’te bu konuyu destekledik.

- Cumhurbaşkanlığı seçiminde de Meclis’e girmesek ne olacaktı? Demokrasiyi çalıştırmak gerek. Türban da aynı şekilde. Bu konuları siyasileştirmeden çözümlemek gerekiyordu MHP olarak biz bunu yaptık.

Biz keşke o gün idam konusunda noktayı koysaydık
- 2002'de bıraktıgımız Türkiye'de terör sıfırlanmıştı. Türkiye terörle mücadelesini kazandı. Asıl utanılması gereken husus Türkiye Cumhuriyeti'nin Oslo'da terörle müzakere edecek duruma gelmesi.

- Biz keşke o gün noktayı koysaydık idam konusunda. Keşke MHP'nin gücü tek başına yetseydi de bitirseydik.

3 Ağustos'ta idam kaldırılsın diye ellerini kaldıranlara sesleniyorum. Vicdanlar sızlıyor mu acaba? İmralı'dan terör örgütü yönetiliyor. Başbakanın izniyle konuşmak için insanlar gidiyor. Bu sizin kanınızı dondurmuyor mu?

Teröristler insan hakları savunucusu, terörle mücahadele edenler içerde
-Terör örgütünün siyasi açılımlarla cesaretlendirilmesinin önünü keseceksiniz. Bir kere açılım defterini bitireceksiniz. Finansman kaynağı var. Uyuşturucu ve sigara kaçakçılığı var. Bütün bunları keseceksiniz. 134 tane yöneticisi var yakalayamıyor mu? Barzani’yi çağıracaksın ya def edersin ya tepene binerim diyeceksin. Bunları yapmadan terörle mücahadele edilir mi?

- Dağdaki adam politik açılımlarla cesaretlendiriliyor. Kurşun alma sıkma hürriyeti, güvenli bölgesi var. Dağdaki adam muhattap alınıyor, teröristler insan hakları savunucusu olarak gösteriliyor. Terörle mücahadele edenler içeri atılıyor.

MHP’nin varlığı bir çok adımın atılmasını engelliyor
- MHP’nin varlığı bir çok adımın atılmasını engelliyor.  Biz Habur’da devlet töreni düzenlenmesinin önünü kestik. Orada daha kötü bir şey oldu. Habur’dan geçenlerin yargılanması sırasında kullanılan gümrük odasında bir Atatürk resmi ve ay yıldızlı bayrağımız vardı. Ve yargılama yapılırken aman sıkıntı olmasın bunları buradan çıkartalım dediler.  Bu yaşanmış bir olaydır. Bugün Habur’daki rezalet Oslo’da devam ediyor.

- O açılıma bizi bulaştırmak istediler. Cumhurbaşkanı çağırdı genel başkanımız gitmeyeceğiz dedi. Boyun eğmedik.

Tek komşumuz Barzani kaldı
- Ortadoğu’da kala kala tek komşumuz Barzani kaldı. Anayasa’yı bile onunla konuşuyorlar.

- Bugün bu coğrafyada dört parçalı Kürdistan’ın oluşturulması için adım atılıyor. Hatay ve Iğdır Kürdistan’ın sınırı olacaktır denilebiliyor.

- Türkiye’nin bu coğrafyada yeni bir insiyatif oluşturması lazım. Ülkelerin içini karıştırarak, mezhepleri çatıştırarak, etnik kimlikleri kaşıyarak Ortadoğu’nun şekillenmesini ifade ederseniz Türkiye’nin de aynı şekilde karıştırılmasına yönelik bir adım atmış olursunuz.

- Suriye politikası bir milli politika değil. Suriye konusu İran’ı yalnızlaştırma operasyonunun ve İsrail’in güvenliğini temin etmek amacıyla geliştirilmiş politikaların bir parçasıdır.

- Biz Kürecik’e, Malatya’ya neden füze kalkanı koyduk. Bu kadar dış politikada başarılıyız da askerlerimize, polislerimize kurşun sıkan Barzani’ye neden kırmızı halı seriyoruz.

Sabahat Tuncel’i içeriden çıkaranlar neden Engin Alan’ın, Mehmet Haberal’ın çıkmasını istemiyor?
- Millet iradesi nasıl hapsedilir? 2007 seçimlerinde Sabahat Tuncel’i milletvekili seçildi diye içeriden çıkaranlar bugün neden Engin Alan’ın, Mehmet Haberal’ın içeriden çıkmasını istemiyor?

- Oslo görüşmelerinde atanmışları korumak isteyenlerin millet iradasiyle seçilmişlerin içeride kalması konusunda nasıl kılları kıpırdamıyor anlamış değilim.

4+4+4 eğitim fakültelerine mi soruldu, dekanlara mı?
- Bugün Türkiye'de bir zihniyet eğitimde dönüştürme yaparak milleti dönüştürmek istiyor. Eğitimin milli olması gerek.

-Bugün 4+4+4 getirilirken eğitim fakültelerine mi sordular dekanlara mı? Ne olacak 5.sınıf öğretmenleri?

Dersane sayısı AKP döneminde iki kat arttı
- Benim de iki çocuğum var ilkokul üçten beri dershanelere git babam git… Nasıl olacak bu iş bilmiyorum.

-Çocuklar şaşırdı artık; okulda klasik öğreniyor, sınavlar test usülü.  Dersane ve dersaneye giden sayısı AKP döneminde iki kat arttı. Kaldıracağım diyen iki kat arttırıyor. Bu bir ihtiyaç ama bu ihtiyaç neden kaynaklanıyor?

-Öğretmenlere KPSS olmaz. Beden eğitimi öğretmenine gidip matematik sorusu soruyorsun böyle bir mantık yok. Atananların da sıkıntısı var. Zaten öğretmenler için aile birliği diye bir şey kalmadı. Mazeret tayinleri yok.

- Eğer biz emekliyi onuruyla yaşayacak duruma getiremeyecek, gençlerimize iş bulma umudu sağlayamayacaksak, 12 yıl eğitime tabii tuttuğumuz insanları üniversite sınavlarına sokacaksak bu siyaset kimin için yapılıyor? Koltuk için mi maaş almak için mi? O yüzden bunlar yapılacak başka yolu yok.

İktidara gelirsek üniversite sınavını kaldıracağız
- Biz iktidara gelirsek üniversite sınavını kaldıracağız. Kaldırmamız gerekiyor.

- Biz 43 yıldır fikir ve siyaset namusumuzu koruyoruz. Bizim verdiğimiz sözler suya yazılmış değildir.

Tiyatroların yönetimi tartışılır ama...
- Tiyatroların yönetimi nasıl olmalı ayrıca tartışılır. Ama bu zihniyet kendisi gibi düşünmeyenlerı kulvar dışına atmak isteyen bir zihniyet. Eğer biz bilgili bir toplum olacaksak bilginin iki kaynağı vardır; akıl ve sezgi. Sezginin de en önemli unsurları; kültür ve sanattır. Bunu canlı tutmamız lazım.

Bu sorumlulugu üstüme alacak kadar cesur bir insanım
- AKP'nin aç bıraktığı çocukların sorumlusu olarak beni görüyorsanız eğer ben bu sorumlulugu üstüme alacak kadar cesur bir insanım. Bunun ızdırabını bilenlerdenim. Ama 10 yıl boyunca uygulanan ekonomi politikalarıyla gelir dağılımını bozan Türkiye'yi ithalat cennetine dönüştüren ekonomi politikasını eleştirmemiz gerek.

- Eğer biz kaçakcılıgı meşru edeceksek suçla nasıl mücadele edeceğiz? Babalar gibi herşeyi satarım diyen, çocukları gemi sahibi olanlarla bizi karıştırmamanızı rica ediyorum.

ABBAS GÜÇLÜ İLE GENÇ BAKIŞ VİDEOLARI