Programlar

Arda'nın Mutfağı - Lebeniye Çorbası Tarifi - Lebeniye Çorbası Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı programının 17 Kasım 2018 Cumartesi günü yayınlanan 7. Bölümünde Arda Türkmen'in yaptığı "Lebeniye Çorbası" tarifi! ‘Lebeniye Çorbası tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Lebeniye Çorbası yapabilirsiniz.’

Lebeniye Çorbası

MALZEMELER

2,5 litre su
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı pirinç

Kıymalı Köfteler için;

100 gr. dana kıyma
1 adet soğan - rende
Tuz
Karabiber

Bulgurlu Köfteler için;

1 su bardağı ince bulgur
1/2 su bardağı un
1 adet yumurta
1/4 su bardağı su
Tuz
Kırmızı pul biber

Meyanesi için;

500 gr. süzme yoğurt
1 adet yumurta sarısı

Üzeri için;

1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kuru nane

YAPILIŞI:

Nohutları akşamdan ıslatın ve haşlayın.

Kaynayan suya haşlanmış olan nohudu ve pirinçleri alın ve kaynamaya bırakın.

Bulgur, un, yumurta, tuz, kırmızı pul biberi bir kaba alıp su ilave ederek yoğurun.

Nohut büyüklüğünde köfteler hazırlayıp nohut ve pirincin olduğu tencereye koyun.

Diğer tarafta kıyma, soğan, tuz ve karabiberi yoğurup nohut büyüklüğünde köfteler hazırlayın ve kızartın.

Kızartılan köfteleri pirinç ve nohuda ekleyin.

Terbiyesi için bir kapta süzme yoğurt ve yumurtayı karıştırın, üzerine çorbadan bir kepçe alıp ılıtıp yeniden bu karışım çorbaya ilave edin ve sürekli karıştırın.

Tuz ve karabiber ile lezzetlendirin.

Sos için tereyağını eritin ve kuru nane ekleyin.

Pişmiş olan çorbanın üzerine sosu döküp servis edin.

 

Arda'nın Mutfağı'da neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor!