Programlar

Arda'nın Mutfağı - Süt Helvası Tarifi - Süt Helvası Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı programının 9 Şubat 2019 Cumartesi günü yayınlanan 19. Bölümünde Arda Türkmen'in yaptığı "Süt Helvası" tarifi! ‘Süt Helvası tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Süt Helvası yapabilirsiniz.’

Süt Helvası

MALZEMELER

100 gr. tereyağı
1 su bardağı un
1 litre süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 adet yumurtanın sarısı
1 paket vanilya

YAPILIŞI

Tereyağını ocağa alın ve hafif ısıtın.

Ardından unu ekleyin ve karıştırarak 3 – 4 dakika kavurun.

Unlu karışımı ocaktan alın ve karıştırarak sütü ekleyin.

Sütünüzün yumurtayı pişirmeyecek kadar ılık olmasına özen gösterin.

Ardından yumurta sarısını ve toz şekeri ekleyip, karıştırın.

Tekrar ocağa alın ve hafif ısıtana kadar karıştırın.

Ocaktan alınca içerisine vanilyayı ekleyin ve karıştırın.

Hazırladığınız sütlü karışımı dikdörtgen cam fırın kabınıza dökün ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırının en üst rafının bir altında üstü kızarana kadar 10 – 15 dakika pişirin.

 

Arda'nın Mutfağı'da neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor!