Programlar

Arda'nın Ramazan Mutfağı 20 Mayıs 2020 Çarşamba İftar Tarifleri

20 Mayıs 2020 Çarşamba günü yayınlanan 49. Bölümde usta şef Arda "Kuru Bamya Çorbası, Tavuklu Tepsi Kebabı ve İstiridye Tatlısı" tarifleri ile Ramazan sofrasına lezzet kattı. İşte yemek tariflerinin detayları!

Kuru Bamya Çorbası

Malzemeler

Bamya için;

100 gr. kuru bamya

1 adet limon

1 litre su

Çorba için;

1 yemek kaşığı zeytinyağı

250 gram dana kuşbaşı – küçük doğranmış

Etlerin üzerini geçecek kadar su

3 yemek kaşığı tereyağı

1 adet soğan – yemeklik doğranmış

2 diş sarımsak – ezilmiş

3 yemek kaşığı domates salçası

Tuz

Karabiber

Pul biber

6 su bardağı su

2 limon suyu 

Kuru Bamya Çorbası

----------------

Tavuklu Tepsi Kebabı

Malzemeler

1 kilo kemiksiz tavuk but

8 - 10 diş sarımsak

10 – 15 diş arpacık soğan

3 - 4 adet domates

6 – 7 adet köy biberi

Sosu için;

1 yemek kaşığı tatlı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

1 su bardağı su

Tuz

Karabiber 

Pul biber

Kekik

Üzeri için;

100 gr. tereyağı 

Tavuklu Tepsi Kebabı

------------------

İstiridye Tatlısı

Malzemeler

250 gram tereyağı veya margarin - oda sıcaklığında

1 su bardağı irmik

1 su bardağı ceviz içi - çekilmiş

2 adet yumurta

1 paket kabartma tozu

3 yemek kaşığı tahin

2 + 1/4 su bardağı un
 
Şerbeti İçin;

3 su bardağı toz şeker

4 su bardağı su

4 - 5 damla limon suyu  

İstiridye Tatlısı

-----------------------

Arda'nın Ramazan Mutfağı 21 Mayıs Perşembe Tarifleri:

Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 21 Mayıs Perşembe yayınlanacak bölümünde "Pastırmalı Çılbır, Peynirli Tepsi Böreği ve Mafiş Tatlısı" tarifleri sizleri bekliyor.

Arda'nın Ramazan Mutfağı 21 Mayıs Perşembe Tarifleri