Programlar

Arda'nın Ramazan Mutfağı 20 Nisan 2021 Salı İftar Tarifleri

20 Nisan 2021 Salı günü yayınlanan Arda'nın Ramazan Mutfağı 59. Bölümde usta şef Arda "Kadınbudu Köfte, Pastırmalı Kalem Böreği ve Tahin Pekmezli Kek" tarifleri ile Ramazan sofrasına lezzet kattı. İşte yemek tariflerinin detayları!

Kadınbudu Köfte

MALZEMELER

Pirinç için;
3 su bardağı su
4 yemek kaşığı pirinç

Kıymalı harç için;
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy soğan
1 kg yağsız dana kıyma
Tuz
Karabiber
Yenibahar
1/2 bağ maydanoz

Panelemek için;
Un
Yumurta

Kızartmak için;
Ayçiçek yağı

Tarifi videomuzda:

Kadınbudu Köfte

----------------

Pastırmalı Kalem Böreği

MALZEMELER

3 adet yufka

İç harcı için;
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
3-4 adet sivri biber
Tuz
Karabiber
100-150 gr pastırma
2 adet domates
1-2 avuç rendelenmiş kaşar peyniri

Tarifi videomuzda:

Pastırmalı Kalem Böreği

---------------

Tahin Pekmezli Kek

MALZEMELER

4 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 su bardağı tahin
1/2 su bardağı üzüm pekmezi
1 avuç ince kıyılmış ceviz

Üzeri için;
2 yemek kaşığı tahin
3 yemek kaşığı üzüm pekmezi
1 yemek kaşığı süt
1 avuç ince doğranmış ceviz

Tarifi videomuzda:

Tahin Pekmezli Kek

----------------

Ramazan demek bolluk demek, bereket demek, paylaşmak demek! İster 1 tas çorba olsun, ister mükellef bir sofra! Hazırlanan yemeğin lezzeti bir başka, kurulan sofranın huzuru bambaşka olur! Bu Ramazan'da da haftanın 6 günü iftar sofralarımızı hep beraber kuracağız! Lezzetli sofralar için tek yapmanız gereken "Arda'nın Ramazan Mutfağı"nı izlemek!